Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Vaak krijg je in mediteraanse landen heerlijke stukjes vis, schelpen of inktvis voorgeschoteld als een bijgerecht of aperitief.
Dit zijn vaak gerechten die snel klaar zijn , maar wel een lange voorbereidingstijd vergen.
Wij slaan de voorbereiding altijd over en voor deze snelle inktvis a la plancha.
Wanneer we octopus nemen, gebruiken we de voorbereiding wel weer, omdat dit de smaak ten goede komt.
Maar vandaag de inktvis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-2 inktvissen schoongemaakt
-paprikapoeder
-peper
-zout
-citroensap van 1/2 citroen
-handvol gesneden peterselie
-extra smaakoptie: knoflook fijngesneden

Zorg ervoor dat je twee mooie inktvissen hebt, die je door de visboer laat schoonmaken of wanneer je het zelf kan, kun je dit natuurlijk ook zelf doen.
Spoel de inktvissen af en dep ze droog met wat keukenpapier.
Daarna snijd je in gewenste stukjes.
Verhit een pan en verhit hierin wat olijfolie.
Bak hierin de stukjes inktvis voor maximaal 5 minuten.
Voeg wat citroensap, peper, zout en paprikapoeder toe voor de smaak. ( en knoflook als extra optie)
Aan het eind voeg je de helft van de fijngesneden peterselie toe en bak je dit nog een paar seconden mee.
Bij het serveren bestrooi je de inktvis nog extra met wat paprikapoeder en de rest van de gesneden peterselie.
In plaats van paprikapoeder kun je ook kiezen voor spaanse pimentonpoeder.

Categories: Culi

Comments are closed.