Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Het zonnetje, een glas thee en een stukje kaas.

Wat is het uitnodigend om weer lekker op je terras te zitten
met familie en vrienden en ze te verrassen met een heerlijke
kaas en thee combinatie.
Dit keer een leuk kaasje in de spotlight….de Tête de moine
uit Zwitserland die we combineren met een thee uit India, een
lentepluk thee van de Tea estate Ambootia, aan de voet van het
Himalaya gebergte.

Tête de moine is een klein rond kaasje uit de Jura regio in Zwitserland,
vlakbij de stad Bern. Dit kaasje is een van de oudste abdij kaas soorten en
wordt al gauw gezien als de oudere broer/zus van de Emmentaler, Gruyere en Comté.
Hij behoord tot een echte rauwmelkse bergkaas van koeienmelk.
Dit kaasje wordt 3-4 maanden gerijpt op dennenhouten planken
en schaaf je door middel van een “Girolle”.
Dit is een schaaf speciaal voor deze kaas om mooie rozetten horizontaal
vanaf de bovenzijde van de kaas te schaven.

Het is een kaasje met een mooie balans is smaken, zo proef je noten, fruit,
zoet en een beetje zout.

Hier hoort natuurlijk ook een thee bij, die mooi in balans is, zodat ze elkaar
kunnen versterken, of om samen een nog mooier smaak palet te maken.
Een lentepluk thee uit India, uit de theetuinen van Ambootia.
Deze thee is bloemig, fris, aromatisch en heeft een typische muskadel smaak.
Dit is een zwarte thee, maar doordat het een eerste pluk van het seizoen is
bereid je hem als een groene thee, om de mooiste smaken naar boven te halen.
Samen met de kaas proef je meer zoete tonen, meer noot smaken, meer umami
en wordt de kaas heerlijk romig in de mond.
De thee blijft overeind, zorgt voor aanvulling in smaak, maar werkt ook schonend, zodat
de volgende kaas-rozet weer heerlijk smaakt.


Ik zou zeggen, ga er lekker voor zitten en vergeet niet om
de thee in een wijnglas erbij te serveren!




Categories: Slider, Thee Blog

Leave a Reply