Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Met wat restjes uit de koeling vanmiddag een heerlijk tussendoortje gemaakt, die als warme
broodjes op werden gegeten door de kinderen.
Eigenlijk een heel simpel recept, waarbij je ook nog wel een beetje kunt variëren met de ingrediënten.



Wat ben je nodig:
1 pak filodeeg ontdooit
1 flinke bos veldspinazie fijngesneden
250 gram ricotta (1 bakje)
1 teen knoflook geperst
60 gram geraspte pittige kaas
peper/zout
olijfolie
lepeltje sesamzaad

Een ingevette (olijfolie) ovenschaal waar net twee mooie grote rollen inpassen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak het pak filodeeg open en maak twee stapeltjes van ongeveer 4 vellen op elkaar. Uitgevouwen.
(in mijn verpakking was het al geportioneerd)

Verwarm een koekenpan met een klein scheutje olijfolie. Doe hierin de geperste knoflook en daarbij de
gesneden veldspinazie.
Zorg ervoor dat de spinazie slinkt, maar het mag nog best een bite hebben en een mooie groene kleur.
Dit duurt ongeveer 2-3 minuten.
Doe de spinazie in een keukenmachine (of blender).
Voeg hier de geraspte kaas en de ricotta kaas bij. Ook voeg je nu wat zout en peper toe.
Laat de machine er een mooie emulsie van maken, die best nog wat bite mag hebben.

Besmeer nu een stapeltje filodeeg en doe dit ook met het andere stapeltje.
Rol nu het filodeeg op tot een mooie rol en plaats de rollen mooi strak naast elkaar in een ovenschaal.
Bestrijk de rollen nog met een klein beetje olijfolie en wat sesamzaad.

Zet de ovenschaal in de oven voor 30 minuten.

Serveer als rol en snijdt er plakken vanaf.










Categories: Culi

Leave a Reply