Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Onlangs had ik mijzelf getrakteerd op een boek dat ging over het maken van merinque’s.
Al een tijdje probeer ik deze goed te maken en meestal lukt het wel, maar valt het toch weer tegen.
Ineens kwam dit boek bij mij onder de aandacht en wist dat ik deze moest halen, om ooit eens die mooie en lekkere merinque’s te kunnen maken.
Het boek is van twee dames, die elkaar kennen uit de horeca en hun handen hebben samengeslagen en dit leuke en vooral duidelijke boek hebben geschreven.
Het boek: Merinque zoet, zalig en oogverblindend schuim – Alex Hoffler en Stacey O’Gorman.
Echt een aanrader als je een nono bent op dit gebied en geen wijs meer word uit de recepten die je om de oren vliegen op het internet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eerst maar eens wat voorbereidingen gedaan na het lezen van dit boek.
In het boek gebruiken ze warm suiker en dit zag ik eerlijk gezegd niet zitten om te maken en heb dus gekozen om rietsuiker helemaal fijn te malen in de blender, zodat je een hele fijne suiker hebt.
In het boek staan best wel wat tips, waarvan ik meteen al dacht…oh zo zit dat!
Ik wilde wel merinque’s maken met een chocolade en kokossmaak.
Om een fijne kokosrasp te krijgen heb ik de kokosrasp die ik al had een keer door de keukenmachine gehaald en wat pure chocolade in de keukenmachine geschaafd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna aan de slag gegaan met de eiwitten.
Deze op kamertemperatuur laten komen ( 5 eiwitten) en in de mixer rustig laten borrelen.
Daarna de stand op hoog, zodat er mooie pieken ontstaan.
Vanaf dan heb ik de fijngemalen rietsuiker toegevoegd, lepel voor lepel, telkens wanneer dit goed was opgenomen (200 gram).
Dan laat je het stijfgeslagen eiwit nog zo’n 5 minuten door mixen op de hoogste stand en kun je ondertussen je smaken en de spuitzak klaarleggen.
Na het mixen heb ik 1 lepel cacao-poeder en 2 lepels kokosrasp aan het eiwitmengsel toegevoegd. Dit met een spatel rustig erdoor geschept. Nu moet ik eerlijk zijn en zeggen dat ik alweer teveel had gespateld, want ik wilde vlekkerige merinque’s…nouja voor de volgende keer dus.
Daarna zet je een spuitzak in een maatbeker en vul je deze met het mengsel.
Nu kun je gaan opspuiten op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
Ook dat is weer zo’n kunst op zich, maar ik word er al beter in…..ik mag wel een cursus gaan volgen 😉
Na het opspuiten van ongeveer 30 bolletjes neem je nog wat kokosrasp en de geraspte chocola en deze strooi je over de eiwitbolletjes.
Nu kan het in een voorverwarmde oven op zo’n 100 graden voor 40 minuten. Na 40 minuten zet je de oven uit, met de deur open en laat je het nog een kwartier staan.
Daarna kunnen ze uit de oven en laat je ze verder afkoelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor een nieuwe poging, met een goed boek vind ik ze toch best geslaagd.
De volgende keer ga ik me meer concentreren op kleur en vorm…..maar de basis is in elk geval gelegd!

 

Categories: Culi

Comments are closed.