Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Het is pinksteren en een heerlijke warme dag…oke, het heeft vanmiddag nog even flink geplenst, maar dat mocht de bbq pret vanavond niet drukken.
Tijdens de regenbui even lekker in de keuken gestaan en toen de zon er weer door kwam, wat het bbq-time!
Naast het vlees heb ik dit keer wat meer tijd aan de bijgerechten besteed.

Een tzaziki-saus, een fruitsalade met meloen, aardbei en blauwe bessen, home made kruidenboter, tomatentapenade, bbq tomaten en een fris citruswatertje.

Fris citruswatertje:
– citroenschijfjes
– limoenschijfjes
– takjes citroenverbena
– mineraalwater
– ijsklontjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kruidenboter met verse kruiden uit eigen tuin:
– grasroomboter
– peper
– zout
– 1 teen geperste knoflook
– bieslook fijngesnipperd
– peterselie fijngesneden
– kervel fijngesneden
– venkelkruid fijngesneden
– een paar druppen citroensap
Neem een glazen schaaltje en doe hierin een hoeveelheid boter, die je nodig bent.
Zorg ervoor dat dit op kamertemperatuur is, zodat je het goed met een vork los kunt roeren.
Voeg wat peper, zout en citroensap toe en roer dit goed.
Voeg daarna alle fijngesneden kruiden toe en roer dit ook goed tot een mooie gekleurde boter.
Je kunt de boter gerust een paar uurtje goed afgedekt op kamertemperatuur laten staan, zodat het goed smeerbaar blijft.
Uiteraard kun je er ook voor kiezen het in de koeling te bewaren, alleen houd er dan rekening mee, dat het weer wat hard word.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tomaten op de BBQ:
– diverse soorten tomaten
– peper (gemalen)
– zout
– balsamico creme
– honing
– citroentijm (vers)
– oregano (vers)
– olijfolie
– knoflook
-limoenschijfjes
Doe alle ingrediënten in een bbq bestendige schaal.
Ik heb dit recept puur op gevoel gedaan en de hoeveelheden zijn dus moeilijk te noemen.
Doe wat tomaten in de schaal en bestrooi deze met wat peper en zout.
Daarna schenk je er wat honing en balsamico creme over samen met wat olijfolie.
Dan voeg je grof gesneden knoflook en de verse kruiden toe en als laatste het schijfje limoen.
Laat dit met ovenschaal en al meegaren op de bbq. (in ons geval een bbq met deksel)
Haal de ovenschaal van de bbq wanneer de tomaten er wat gerimpeld uitzien en je ze mooi plat kan drukken op een stukje brood.
Natuurlijk is dit een een recept op gevoel, dus voeg toe of laat weg wat goed bij jou past.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Categories: Culi

Comments are closed.