Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Een tijdje geleden was ik aan het surfen op het internet en zag ik allerlei lekkere paleo recepten voorbijkomen.
Niet dat wij altijd koken en eten zoals het paleo-principe, maar het komt altijd aardig in de buurt, omdat we vaak nog wat variaties aanbrengen.
Ik was op zoek naar een hapje, dat goed bij een borreltje of een kaasplankje past. Gewoon makkelijk, lekker en toch apart.
Met wat geknutsel toch tot een mooi en vooral lekker resultaat gekomen.
Dit keer heb ik gekozen voor een sinaasappel likeur , maar het zou ook prima met een ander soort likeur of zelfs whisky gemaakt kunnen worden.

Ingrediënten
– 90 gram gepelde en ongebrande pistache nootjes
– 90 gram amandelmeel
– snuf zeezout
– 7 smeüige dadels (sticky)
– rasp van een onbespoten sinaasappel
– 2 th. grand manier
– flinke hand gedroogde cranberry’s

Met een koffiemalertje maal je de  90 gram pistache nootje fijn (tot een soort meel).
Leg dit op een bord en laat wat drogen.
Vervolgens meng je 60 gram van deze pistache meel met 90 gram amandelmeel, zeezout, dadels, sinaasappelrasp en de grand manier in een keukenmachine.
Ik kan uit ervaring zeggen dat de blender er wat moeite mee had.
Mix de massa goed en roer er als laatste de gedroogde cranberry’s erdoor, zodat je ze nog kan zien.
Maak balletjes van dit deeg, ter grote van een dessert lepel. Rol de balletjes mooi rond met je handen en rol ze daarna nog even door het bordje met 30 gram pistache meel.
Laat de balletjes minimaal een uurtje rusten in de koelkast voordat ze worden gegeten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Categories: Culi

Comments are closed.