Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

En dan heb je nog twee pakjes monchou roomkaas in de koelkast liggen.
Ze zijn nog net op datum, dus het kan nog.
Het leek me wel leuk om daar een lekkere frisse taart mee te maken, aangezien ik een keer eerder in mijn leven een monchou taart heb gemaakt met kersen, maar die kersen vond ik nou net niks.
Dus een beetje streunen op het internet naar een redelijk gezonde monchou taart. En wat een keus is daarin te vinden.
De een bakt de bodem in de oven, de ander laat hem opstijven in de koeling. Hetzelfde geld voor de monchou vulling, de een maakt het met eieren, de ander enkel met melk en roomkaas.
Ik vond alles net niks, of had de juiste ingrediënten niet in huis en ben dus wat gaan optellen en aftrekken bij verschillende recepten en heb er een geheel eigen draai aangegeven.

Eerder heb ik eens appelcrumble taart in een glaasje gemaakt en bedacht mij dat die crumble uitemate geschikt zou zijn als bodem voor mijn taart.
Gelukkig had ik hiervoor alles in huis. Tada…stap 1!
Voor de monchou vulling heb ook alles in huis. Tada…stap 2!
Ja en een monchou taart zonder mooie topping is ook een beetje saai…dus daarvoor geconfijte citroenplakjes gemaakt. Tada…stap 3!

Goed we gaan beginnen:

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Neem een springvorm met een diameter van 22 cm en plaats hierin wat bakpapier op de bodem.

We beginnen met de bodem:
-300 gram speltmeel (volkoren)
-150 gram amandelmeel
-150 gram palmsuiker
-200 gram havermout
-150 gram geschaafde amandelen
-2 th. gemengde kruiden, bijvoorbeeld, zout, kaneel en kardamon.
-citroenrasp 1 onbespoten citroen
-vanille geschraapt uit 1 peul
-250 gram roomboter

Smelt de boter op een zacht vuurtje in een pannetje.
Ondertussen mix je alle droge bovengenoemde ingrediënten met elkaar in een mengkom.
In de kitchen aid gebruik je de bisschopshaak of skooper.
Wanneer alles goed gemengd is en de boter gesmolten, giet je de boter bij het mengsel en mix je dit nog even goed door.
Oja….ik was even vergeten te vertellen dat de hoeveelheid crumble geschikt is voor drie bodems, dus wat je overhoud kun je plat op een  bakplaat verspreiden en meebakken.
Dan heb je na het bakken heerlijke crumble stukjes om uit het vuistje te eten.
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het recept te halveren. 😉
Houd je de hoeveelheid van hierboven aan, dan zou je technisch gezien wel 3 taarten in 1 keer kunnen maken.
Schuif de taartbodem(s) de oven 1 en laat ze ongeveer 35 minuten garen.
Wanneer de bodem klaar is laat je deze afkoelen.

Wanneer de bodem in de oven staat kun je vast de volgende ingrediënten klaarzetten:
-2 pakjes monchou
-0,5 liter slagroom
-sap van 1 grote citroen
-4 eetlepels rietsuiker

Mix de monchou met het citroensap en de rietsuiker met een mixer tot een mooie gladde massa.
Naar smaak kun je wat meer of minder citroensap of suiker toevoegen.
Daarna klop je de slagroom op en voeg die met een spatel toe aan het monchou mengsel.
Wanneer de taartbodem is afgekoeld spatel je het monchou mengsel er mooi bovenop en laat je het voor minstens 2-3 uur in de koelkast opstijven.

Ondertussen kun je wat citroenplakjes confijten.
Hiervoor ben je nodig:
-1 citroen in plakjes
-190 gram rietsuiker
-210 ml koud water
-velletje bakpapier

Zet een pannetje met 210 ml koud water op het vuur met daarin de rietsuiker.
Laat dit op een laag vuurtje mooi mengen met elkaar, zodat de suiker mooi is opgelost.
Wanneer de suiker goed is opgelost, voeg je de citroenplakjes toe.
Dek dit af met een bakpapiertje en laat dit 30 minuutjes pruttelen op een laag vuurtje.
Je dekt dit af met een bakpapiertje om smaak en vocht te behouden.
Laat de citroen uitlekken op de andere kant van het bakpapiertje.
Wanneer je de citroen uit de siroop haalt, doe dit met een lepel, om te voorkomen dat de citroenschijfjes kapot gaan.

Nu hebben we alle fasen gehad en heeft er best wat tijd in gezeten, omdat er ook wel wat wachtwerk inzit, maar voor ons was het wachten het absoluut waard.
En zoals ik al zei, met de hoeveelheid bodemcrumble kun je 3 taarten in een keer maken, dus ook verschillende smaken.

En morgen…neem ik een papieren zakje met overgebleven crumble mee naar mijn werk voor bij de thee!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Categories: Culi

Comments are closed.