Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Binnenkort krijgen we er een hele grote vriezer bij en was ik al even mijn huidige vriezer aan het doorspitten, wat er nou eigenlijk allemaal nog in lag.
De afgelopen dagen zijn we al weer flink in de weer om informatie te verzamelen over de kitchen-aid ijsmachine.
Deze hebben we al een paar jaar, maar slechts een keer gebruikt en dat was geen succes. We stonden al op het punt om hem weer te verkopen, maar door de komst van een nieuwe vriezer, ga je toch weer denken…misschien moeten we het toch nog weer eens proberen.
In mijn huidige vriezer lag nog een bakje aalbessen, die we van het zomer in de tuin hebben geplukt.                                                                     Eind vorig jaar had ik al aalbessen-uien chutney gemaakt en ook al een aalbessensaus.                                                                                                Die aalbessensaus ben ik weer gaan maken, want deze was de vorige keer goed gelukt en makkelijk te maken. Nu was het plan om aalbessenijs te gaan maken, met deze saus en yoghurt, maar misschien gaan we ook wel eerst een naturel-ijs maken met daarover de aalbessensaus.
In elk geval is de aalbessensaus gemaakt en word of volledig in het ijs verwerkt, als swirl in het ijs verwerkt of gaat gewoon over het ijs.  Hieronder het recept voor de makkelijke aalbessensaus…die natuurlijk op deze manier met veel meer soorten bessen/fruit te maken is.

500 gram verse aalbessen (ingevroren)
100 gram rietsuiker
sap van 1/2 citroen
1 dl. water

Wanneer je aalbessen nog bevroren zijn , laat je ze goed ontdooien. Daarna blend je ze fijn samen met het citroensap in de blender, zodat je een mooie vloeibare massa hebt. Daarna haal je deze vloeibare massa door een zeef, zodat pitjes en velletjes achterblijven, want deze gebruik je niet.
Verhit 1 dl. water met 100 gram rietsuiker in een pannetje op een laag pitje, zodat de suiker goed oplost in het water. Daarna voeg je de rode vloeibare massa toe en laat je het aan de kook komen, op een laag pitje. Wanneer het kookt laat je het nog even 3 minuutjes goed doorwarmen en daarna kan het vuur uit. Schenk de saus in glazen flesjes en laat het verder afkoelen, voordat je het in de koeling zet. Deze saus is redelijk lang houdbaar, doordat je er suiker in hebt verwerkt. Onze vorige fles heeft zeker een maand in de koeling gestaan, en daarna was hij echt op….maar ik verwacht dat hij nog langer bewaard kan blijven in de koeling.
Binnenkort ga ik andere fruit en bessen soorten proberen op deze manier tot saus te verwerken, want dan hebben we weer een leuke aan vulling straks op ons zelfgemaakte ijs.
Zodra we ijs hebben gemaakt…post ik dit natuurlijk, want dat is natuurlijk ook weer zo’n ding dat bij de een wel lukt en bij de ander niet…ik ben heel benieuwd 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Categories: Culi

Comments are closed.