Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

De dagen worden korter, de temperaturen zijn al weer aardig gedaald en er word een behoorlijk koude en witte winter verwacht.

Tijd om voorzorgsmaatregelen te nemen. Niet alleen in en om het huis , maar ook in de keuken.

Want stel je nou toch eens voor dat we hier straks middenin de winter ingesneeuwt zitten ofso…en we onszelf warm moeten houden met een haardvuur, wollen sokken en kaarsen. Daar drink je dan natuurlijk een lekkere glühwein bij.

Of wanneer de winter meevalt, is het ook gezellig om met zijn allen een glühwein onder de sterrenhemel bij een kampvuur te drinken.

Het is helemaal niet zo moeilijk, als je alle ingrediënten maar in huis hebt.

Het enige wat in dit recept voorbereid kan worden is het drogen van de citrusschillen, maar je kunt ook besluiten deze vers toe te voegen, wanneer je de glühwein gaat maken.

De ingrediënten voor een glühwein mix zijn:

*kaneelstokjes

*steranijs

*citoenschil (bio, onbespoten)

*sinaasappelschil (bio, onbespoten)

*kruidnagel

*kardamon

*vanille (halve geschraapte peul)

(optioneel: verse gember, halve cm)

Je kunt alle  droge ingredienten mixen (behalve de citroenschil, sinaasappelschil, vanille en eventueel de verse gember, omdat deze meer smaak afgeven, wanneer je ze zo vers mogelijk gebruikt).

De droge ingrediënten mix je naar eigen hoeveelheid en kun je in een potje alvast klaar zetten. Als je de citusschillen er al wel bij zou willen doen, dan kun je ze het beste laten drogen, totdat al het vocht verdwenen is , anders word het een kleffe boel in het potje.

De vanille voeg je op pas toe wanneer je de glühwein gaat maken, net als de verse gember  (halve cm).

GLÜHWEIN MAKEN:

Neem 1 fles rode wijn en doe deze in een pannetje en zet het vuur matig aan.

Voeg de bovengenoemde ingrediënten toe en laat dit al verwarmend in de wijn trekken voor zo’n 5 minuten. Let erop dat de wijn niet mag koken.

Voor 1 fles wijn heb je ongeveer 2 eetlepels glühweinmix nodig. Je kunt ervoor kiezen alles in een soort kruiden-ei te doen, maar wanneer je alle ingrediënten los in de wijn verwarmd, geeft het meer smaak af.

Eventueel zou je nog een beetje suiker naar smaak kunnen toevoegen, maar dit is bijna niet nodig.

Zeef de glühwein en schenk het in lekkere grote glazen 😉

 

 

 

 

 

 

 

kadotip:

Geef een zakje zelfgemaakte glühweinmix bij een fles rode wijn kado!

Categories: Culi

Comments are closed.