Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

En toen lagen er nog een paar verse vijgen in de kelder, waar echt iets mee moest gebeuren, voordat ik ze zo de prullebak in kon gooien.Ik was maar aan het zoeken op internet, maar vond net niet het recept wat ik eigenlijk wilde.
Na wat denkwerk, besloot ik zelf dan maar wat in elkaar te zetten, want ik wist inmiddels wel welke smaken er vaak rondom vijgen werd gegeten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de taartjes zelf heb je nodig (4 stuks):
4 Bladerdeegplakjes
4 hele verse vijgen (4 van de 10)
1 ei om in te strijken

Voor de vijgen-portsaus heb je nodig:
6 vijgen in stukjes
2 eetlepels honing
100 ml water
100 ml port (tawny)
2 geriste takjes verse tijm

Voor de kaneelroom heb je nodig:
125 ml creme fraiche
4 eetlepels poedersuiker
1/2 tot hele theelepel kaneelpoeder

Voor de garnering heb je nodig:
Geroosterde amandelschijfjes en wat geriste tijm
Verwarm de oven voor op 180 graden en laat het bladerdeeg ontdooien.
Snijd 4 vijgen kruisgewijs in, maar dat ze net niet doorsneden zijn.
Plaats de bladerdeeg op een bakpapier op de ovenplaat en zet op elk velletje bladerdeeg een gesneden vijg.
Vouw hierna de zijkanten van het bladerdeeg naar elkaar toe en en kwast ze in met ei en plaats de ovenplaat in de oven voor zo’n kleine 20 minuten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ondertussen zet je een pannetje op en doe je hierin de gesneden 6 in stukjes gesneden vijgen, honing, water, port en geriste tijm.
Laat dit goed doorkoken voor een minuutje of 10 en zeef daarna de vloeistof en plaats de schone vloeistof weer terug in de pan om wat verder in te laten koken.
Nu kun je beginnen met de kaneelroom.
Neem een schaaltje en doe hierin de creme fraiche, poedersuiker en kaneel en roer dit tot een mooie gladde massa.
Het amandelschaafsel kun je nog even in de pan roosteren (zonder boter/vet), maar blijf hier bij staan, want dit kan ineens heel snel gaan.
Wanneer de taartjes mooi bruin uit de oven kunnen, maak je de bordjes op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Besprenkel wat vijgen-portsaus over de taartjes en garneer met het amandelschaafsel en wat geriste tijm.
Daarna een klein dotje kaneelroom in het midden en wanneer je hem lauwwarm eet is hij op zijn lekkerst!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kaneelroom en tijm vond ik erg verrassend, maar maakte het wel af….inmiddels zijn ze al op 😉

Categories: Culi

Comments are closed.