Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Met een overschot aan rode aalbessen ga je je afvragen wat je er wel niet mee gaat doen.
Je wilt natuurlijk vanalles gaan maken, maar je moet het ook lekker vinden.
Pure aalbessen-sap zie ik nog niet echt zitten, dus ben ik op zoek gegaan naar iets anders.
Ik kwam in een oude allerhande terecht uit 2003 (nr.7)
Daar stond de mooie titel “rodebessenchutney” en het zag er best lekker uit.
Met zoonlief en een bakje naar buiten en plukken maar…….

Ook had ik nog een klein struikje met zwarte bessen en bedacht mij dat die ook perfect in een chutney zouden passen.
De hoeveelheden en ingredienten wat meer naar eigen smaak aangepast en voor ik het wist stond de chutney te pruttelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ingrediënten:

-300 gram rode aalbessen en zwarte bessen (gemixt en gerist)
-3 rode of witte uien(in dunne ringen)
-5 eetlepels lekkere rode wijnazijn
-2 eetlepels balsamico azijn
-200 gram palmsuiker of ruwe ongeraffineerde (donkere) rietsuiker
-1 cm verse gember geraspt
-8 zwarte gekneusde peperkorrels

Bovengenoemde is genoeg voor een weckpot van 1/2 liter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stop alle ingredienten in een pan en breng dit aan de kook op matig vuur.
Roer het mengsel regelmatig door , totdat alle suiker is opgelost.
Daarna nog wat peper en zout toevoegen en laat dan het mengsel onafgedekt 40-60 minuutjes op laag vuur pruttelen.
Hangt ervan af hoe dit je het wil hebben. Roer het tussentijds enkele malen door.
Laat het indikken tot een dikke saus.
Laat de chutney wat afkoelen en berg het op in een goed gereinigde weckpot.
Ongeopend enkele weken houdbaar in de koelkast, maar eigenlijk zonde om niet meteen op te eten.
Lekker bij een stukje vlees van de BBQ of varkenshaasje.

In de winter kan ik me voorstellen dat je wat meer kruiden toevoegd voor een wat zwaardere smaak, zodat je het goed bij wild kan eten.

(dat word dus aalbessen invriezen)

 

 

Categories: Culi

Comments are closed.