Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Thaise Srirachasaus…..een hele mond vol, maar eiegnlijk gewoon een pittige pepersaus.
Ik zag het recept laatst voorbij komen op de website culy.nl en was meteen geraakt door de felrode saus in twee flesjes.
Even het recept doorgelezen en bij mijn eerstvolgende bezoek aan de supermarkt gelijk maar wat pepers meegenomen.
Ik had 500 gram pepers moeten hebben , van die hele hete, maar dat was me net een stapje te heet, dus koos ik voor 200 gram gewone spaanse pepers.
Toen ik bij de kassa kwam om af te rekenen, vroeg het meisje achter de kassa aan mij: U gaat dit toch niet in een gerecht verwerken?
Jazeker wel, een hele pittige saus word het.
Thaise Srirachasaus is een pittige , fris-zure saus van pepertjes.
Het oorspronkelijke recept was met 500 gram pepers, wat gelijk stond aan twee volle flessen, dus heb ik het recept aangepast naar eigen hoeveelheid.

Je hebt hiervoor nodig:
*200 gram pepers ( ongeveer 12 stuks)
*225 ml witte wijnazijn
*1 eetlepel keltisch zout
*1,5 eetlepel palmsuiker
*5 grote tenen knoflook

Wanneer je pepertjes gaat snijden denk er dan om dat je vingers ook heet worden.
Wrijf je in je ogen, dan brand dat beste wel!
Snijd de knoflook en pepertjes fijn en doe deze in een glazen pot of kom.
Voeg hierbij de witte wijnazijn en de zout.
Laat dit een nachtje in de koelkast staan, zodat de smaken goed tot zijn recht komen.
De volgende dag doe je het mengsel in een pannetje en voeg je de palmsuiker toe.
Je breng het op hoog vuur aan de kook en daarna draai je het vuur op matig en laat je het 5 minuten doorgaren.
Roer af het toe het mengsel door en zet na die 5 minuten het vuur uit en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
Daarna blend je het met een staafmixer (of blender), tot een puree-achtige emulsie.
Dit kan zo’n 3-5 minuten duren, voor je een gladde emulsie hebt.
Eventueel zou je het daarna nog kunnen zeven, maar als het goed is zijn alle stukjes helemaal fijngemalen.

En klaar is je thaise srirachasaus.

 

Categories: Culi

Comments are closed.