Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Afgelopen maandag eindelijk de sleutel van ons nieuwe huis gekregen.
Dus dat word klussen met SOEP!
We hadden dit recept al eens voorbij zien komen op de bekende kookzender 24 kitchen en hij leek ons heerlijk.
’s Ochtends druk de soep voorbereiden en ‘smiddags lekker oppeuzelen in onze nieuwe tuin na flink wat schoonmaakwerk.

Nodig voor de auberginesoep:
* olijfolie
* 3-4 aubergines
* 5-6 tenen knoflook
* 3-4 takjes tijm
* 3 el boter
* 1 grote ui
* 3 el speltbloem (bloem)
* 400-600 ml groentebouillon
* 200 ml room
* 1 limoen

Nodig voor een oregano olie:
* 100 ml olijfolie
* 2 takjes verse oregano

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schenk wat olijfolie op de bodem van een ovenschaal en bestrooi dit met wat peper en zout.
Halveer alle aubergines in de lengte en leg ze met de binnenkant naar beneden in de ovenschaal.
Snijd de knoflook in plakjes of stukjes en ris de tijm van de takjes en bestrooi dit over de aubergines.
Nog met wat olijfolie besprenkelen en wat peper en zout en zet deze ovenschaal nu voor 30 minuten in de oven.
Laat de aubergines daarna afkoelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Smelt de boter in een pan en voeg hieraan een gesnipperde ui toe en laat dit zo’n twee minuten aanfruiten.
Daarna voeg je de bloem toe en laat je dit even goed garen voordat je de bouillon eraan toevoegd ( in 2 of 3 x toevoegen).
Pel de aubergines of schep gewoon het vruchtvlees eruit en voeg dit toe aan de roux. (soep)
Ook de knoflook en tijm wat mee geroosterd heeft in de oven kun je nu samen met de room bij de soep voegen.

 

 

 

 

 

 

 

 

De soep is wat stevig. Als je van wat vloeibaarder houd kun je later nog wat bouillon toevoegen.
Laat dit 15 minuten doorkoken en voeg dan de rasp van de limoenschil toe.
Hierna pureer je de soep met een staafmixer
In principe is de soep nu klaar, alleen is het lekker om nog een extra kruidige smaak toe te voegen en hiervoor kun je een oregano-olie maken.

We lazen al dat het de tip was om er een kookthermometer bij te houden, zodat je de olie kunt verwarmen tot 45 graden (zodat de olie beter smaken aanneemt).

Voeg nu de verse oregano toe en pureer dit met een staafmixer en je hebt een ideale oregano-olie die de soep iets meer kracht en smaak geeft.
Schep wat soep in een kom en besprenkel hier wat oregano-olie over.
Broodje erbij en …….hup weer aan de slag!
De komende tijd staat in het teken van snel, lekker en voedend….want ja een nieuw huis waar wat word geklust moet ook goed gegeten worden.

 

Categories: Culi

Comments are closed.