Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

In de afgelopen jaren heb ik regelmatig deze heerlijke quilty pleasure gemaakt….op verzoek, maar ik verkocht ze ook op de December-fairs.
Helaas hebben al deze fairs dit “corona” jaar geen doorgang kunnen vinden, dus heb ik besloten dit gruwelijke, zoete recept met jullie te delen 😉
Een marshmallow van matcha…groene poederthee.

matcha-mallow

De ingrediënten die je nodig bent zijn:
– 3 el gelatine poeder
– 125 ml water + 125 ml water + 1 el water
– 440 gram kristalsuiker
– 150 ml vanillesiroop
– 0,5 tl zout
– 3 tl Matcha poeder + 1tl Matcha poeder
– 40 gr poedersuiker
– 35 gram maizena

* bakplaat 25×25 cm
* bakpapier
* boter om eventueel bakplaat in te vetten
* vershoudfolie ingevet
* keukenmachine met garde

Hoe ga je te werk:
Leg een vel bakpapier op de bakplaat en vet een stuk vershoudfolie in en leg dit klaar.
Gebruik een keukenmachine met garde.

Mix de gelatine met 125 ml water een paar seconden in de keukenmachine en laat dit even staan.
In een pannetje meng je ondertussen de suiker, siroop, zout en de andere 125 ml.
Breng dit op hoog vuur al roerend aan de kook.
Laat dit suikermengsel nog even doorkoken tot 115 graden.
Nu zet je de keukenmachine weer aan op een lage stand en giet hier langzaam de hete siroop bij en schakel de machine langzaam naar de hoogste stand. Mix dit mengsel zo’n 8 minuten, zodat er een mooie dikke schuimige massa ontstaat.

Los 3 tl Matcha poeder op in 1 eetlepel water en voeg dit papje aan het einde aan de schuimige massa toe, zodat alles (pastel)groen kleurt, laat dit 1 minuut mee mixen.

Nu verdeel je het mengsel over het bakpapier in de bakplaat.
Leg hier het ingevette huishoudfolie overheen met de vette kant op het mengsel.
Druk met je handen het mengsel mooi plat/glad.
Laat dit minstens 8 uur opstijven op kamertemperatuur.

Dan……
Kun je de Matcha marshmallow aansnijden met een scherp mes of pizza mes.
Deze stukjes rol je daarna door een mengsel van poedersuiker, maizena en Matcha poeder voor de finishing touch en hierdoor zijn ze natuurlijk minder plakkerig.


De Matcha marshmallows met poederfinish zijn 1 week houdbaar, zonder de poederfinish zijn ze in een luchtdichte doos/blik 3 week houdbaar in de koeling
Dus bewaar wat van het poederfinish, zodat je ze voor het uitserveren er nog even door kunt rollen.





Categories: Culi, Slider, Thee Blog

Comments are closed.