Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Blauwe ijsthee…ook wel paarse ijsthee.
Al een tijdje is er een opkomende trend in verschillende kleuren (ijs)thee.
Vaak krijg ik ook de vraag of ik dit product ken en toevallig heb ik de infusie, want officieel mag het geen thee
heetten vorig jaar in de zomer als welkomstdrankje geserveerd.
Toen serveerde ik hem warm en liet ik zien, dat door toevoeging van een zuur, de blauwe thee paars wordt.
Dit kan met limoen of bijvoorbeeld tonic.

Zo kun je met deze thee leuke feestelijke drankjes maken, zowel warm als koud.
Eerlijk gezegd vind ik de blauwe thee warm gedronken iets minder in mijn smaakpalet passen
en was ik al een tijdje op zoek naar een recept, zodat ik deze thee wat vaker zou drinken.

En ik denk dat ik nu een lekkere variant voor mijzelf heb gevonden om dit drankje deze zomer
op ons huisterras te drinken 😉

Wat ben je nodig voor een karaf genoeg voor 6-8 personen.

* 15 butterfly tea bloemen (gedroogd)
* 400 ml water van 95 graden
* 1 limoen
* 2 eetlepels ahornsiroop
* kwart theelepel (keltisch) zeezout
* 100 ml koud water
* 1 sereh stengel
* 25-30 grote ijsblokken
* voor garnering: limoen, sereh, munt

Maak eerst de paarse bloemen infusie door de gedroogde bloemen in heet water (95) te laten trekken voor
5 minuten. De infusie mag sterk zijn, want deze wordt later flink aangemaakt met ijs.
Zeef de infusie na 5 minuten uit en laat dit afkoelen.
In een karaf van ongeveer een liter meng je het sap van 1 limoen, 2 eetlepels ahornsiroop, wat zout en 100 ml koud water.
Met de stengel sereh mix je dit goed in de karaf.
Vul de karaf daarna af met ijs, zodat deze mooi vol is op het moment van uitserveren.

Wanneer de ” blauwe thee” is afgekoeld zet je glaasjes neer, vol met ijs, een schijfje limoen, een stukje sereh en voor
de frisse kleur nog wat munt.
Schenk nu de “blauwe thee” in de karaf bij het limoen ijs mengsel en zie dat de blauwe kleur veranderd in helder paars.
Schenk het drankje uit over de glaasjes en geniet.

Heerlijk fris, een tikje zoet, een tikje zout, een zuurtje en een tikje anders!
(uiteraard ben je vrij om hier bijvoorbeeld nog een beetje gin aan toe te voegen)

 

Categories: Thee Blog

Comments are closed.