Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

De zonnige, warme periode is weer in zicht en dan begint het weer te borrelen.
Lekkere theetjes uitzoeken, lekkere hapjes uitzoeken en kijken naar leuke zomerse combinaties.
Zo heb ik al een tijdje in gedachten ijs van tomaten te maken.
En laatst zag ik ergens een leuke presentatie voorbij komen van een aperitief in de vorm van ijs met prosecco.
In plaats van de prosecco wilde ik een tea-secco proberen.
Dus op zoek naar recepten en naar juiste smaakcombinaties.

Een recept voor Sorbet ijs was vrij makkelijk gevonden in mijn “kookboeken bibliotheek”…en nu was het dus op zoek
naar een goede thee match.
Dit gerecht wilde ik vooral fris houden, omdat ik het als aperitief wil gaan gebruiken.
Na wat uit pluis werk en proeven koos ik voor een witte thee, Silver Needle.

Deze cold brew tea-secco heeft wel voor voorbereidingstijd nodig, dus deze heb ik als eerste gemaakt.

Cold brew Witte Thee – Silver Needle Kenya
*12 gram theebladeren in een glazen pot met deksel
*1 liter spa blauw toevoegen
Sluit de pot af en zet deze minimaal 6 uur in de koeling
om het water goed te laten infusen met de theebladeren.
Zeef dit na 6 uur uit en bewaar in de koeling tot gebruik.

Voor het maken van het ijs heb ik het volgende gebruikt.
*350 gram ontvelde/ontpitte cherry tomaten
*½ bio citroen
*handvol verse basilicum
*100 gram kristalsuiker
*snuf zout
Kruis de tomaatjes met een mesje is en dompel ze 30 sec. onder in kokend water, doe ze daarna in een kom koud water.
Nu kun je de velletjes er makkelijk af trekken.
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
Rasp de schil van de citroen voor de helft en snijd de citroen door midden en pers een helft uit voor het sap.
Doe de tomaten, het citroensap ,de citroenrasp en de basilicum in een blender en pureer dit tot een mooie massa.
Daarna voeg je een snuf zout en de suiker toe. Vermeng het goed door elkaar, zodat de suiker goed oplost.
Doe het tomaten mengsel in een plastic kommetje en plaats dit minstens 3-4 uur in de vriezer.
Elk uur roer je het mengsel met een vork door.

Dan heb je beide onderdelen voorbereid en kun je ze gaan uitserveren in een mooi glas.
Voor de tea-secco heb ik een soda spuitwater fles gebruikt met patronen. Hierdoor krijg je een mooie
bubbel in je drankje, net een echte prosecco.
Doe een bolletje tomaten basilicum sorbet ijs in een glas en voeg hierbij een hoeveelheid thee tot 1/3 deel va het bolletje.

Op de foto’s hieronder ben ik lekker aan het testen geweest, dus de volgende keer is mijn bolletje ijs wat mooier 😉

Categories: Culi, Thee Blog

Comments are closed.