Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Al een aantal keer hebben we geroepen, we moeten die broodjes toch eens zelf proberen te maken…maar het leek ons een hele opgave. Maar dat bleek uiteindelijk heel erg mee te vallen :-).
ZELF PITA BROODJES BAKKEN.

Het was weekend en geen hoogseizoen voor ons, dus dan hebben we iets meer tijd in de keuken.
De kids wilden graag broodje shoarma eten, maar wij zagen alweer tegen die droge broodjes op.
Toch maar eens surfen op het internet, maar daar kwam ik best veel verschillende recepten tegen.
Heel veel verschillende bereidingswijzen, maar allemaal super makkelijk.
Dus….dan gaan we ze zelf maken. Achteraf…GÉÉN SPIJT!
Deze broodjes waren zelfs beter gelukt dan gehoopt. De receptuur die ik aanhield klopte voor geen meter, het was veel te vochtig, dus daar heb ik wat aan moeten toevoegen om dit resultaat te krijgen.

Bij het maken van het deeg, was het te vochtig en ben ik wat aan het experimenteren gegaan, tot de juiste massa voor een mooi deeg.
De oven was al flink aan het voorwarmen, want die moest zo heet mogelijk zijn. Onze oven is vrij groot en heeft wat tijd nodig om op temperatuur te komen, dus die had ik al aan staan, met extra stenen pizza platen er in om de warmte behouden. (250 celsius)
Ik denk dat je deze broodjes ook in de zomer heel goed op een pizza plaat in een dichte bbq gemaakt kunnen worden.

Nadat de deegbal goed gekneed was, heb ik de bal in 8 stukken verdeeld.
Deze stukken, heb ik tot bolletjes gedraaid en daarna rondgedraaid op een bebloemd aanrecht met de handen en daarna nog kort voorzichtig plat gerold met een deegroller, zodat ze niet te plat zouden worden.
Daarna heb ik de platte, ronde deegrondjes (net minipizza’s) op een bakplaat met bakpapier gelegd.
Wel met ruimte er tussen, want ze gaan nog rijzen.
Een theedoek er over heen gelegd en een half uurtje op kamertemperatuur laten rijzen.

Daarna ongeveer 10 minuutjes in de oven en klaar is kees!!!
Zo Makkelijk en ZO LEKKER!

Bij het insnijden van de broodjes merk je dat er niet een gleuf in zit zoals die voorverpakte in de winkel, maar ze zijn wel heel makkelijk in te snijden, dus storend vonden wij dit niet. Want de smaak was toch vele malen lekkerder.
Een zacht, warm broodje…waar onze “zelfgemaakte shoarma” perfect in paste.
Shoarma maken wij niet zoals je het bij de shoarma boer haalt, maar door hamlappen of kipfilet plat te slaan om ze malser te krijgen en ze in stukjes/reepjes te snijden.
Hier gaan dan steeds weer verschillende kruiden over….de ene keer meer de smaken van Garam Marsala, de andere keer Tandoori of een zelf gemixte shoarma kruiden mix.
Wat fijngesneden verse groenten en sla en natuurlijk een zelfgemaakte knoflooksaus…..YUM YUM!!!

Wat heb ik gebruikt voor het maken van deze broodjes:
– de oven 250 graden (gasoven)
– bakplaat met bakpapier
– gist-papje: 300 ml lauw water met 1 eetlepel gist hierin oplossen tot een bruisend mengsel.
– in de mixer met deeghaak: 450-500 gram bloem met 1 eetlepel olijfolie en het gistmengsel
mix dit tot een mooi deeg.
Voeg dan nog een theelepel zout toe. Dit doe je later, omdat anders de gist niet goed werkt.
Dan mix je de zout nog even door het deeg en verdeel je het deeg in 6-8 stukken.
Deze stukken maak je tot mini-pizzatjes en laat je rijzen op de bakplaat met een theedoek erover heen.
Na 30 minuten rijzen, kan de bakplaat in een voorverwarmde oven op 250 graden voor ongeveer 10
minuten, dit kan iets meer of minder zijn.

* 450-500 gram bloem
* 300 ml lauw water
* 1 eetlepel olijfolie
* 1 eetlepel gedroogde gist
* 1 theelepel (keltisch) zeezout

IMG_8212

 

Categories: Culi

Comments are closed.