Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Een gure dag in January……de zon schijnt, maar de wind zorgt voor een ijskoude temperatuur.
Er gaan er vast nog wel meer komen.
Dagen waarop er volop zon schijnt, het droog is , maar toch koud…..typische wandeldagen.
Na een lange koude wandeling neem je vaak iets warms te drinken voor een behaaglijk gevoel.
Voor de een is dat een warme chocolademelk, voor de ander een kop thee, een mok glühwein of iets
anders met een beetje alcohol.
Ik heb al eens een Jägerthee geprobeerd te maken en heb nu eens een Scottish Tea geprobeerd.
Op diverse websites vanuit de hele wereld zag ik deze al voorbij komen en besloot hem eens te maken.
Het weer….is er toch wel naar 😉
Je moet wel van een beetje Whisky houden, deze zijn er overigens in verschillende soorten en smaken.
Maar bij een Scottish Tea hoort natuurlijk wel een Schotse Whisky.
Nou, heb ik bij deze test direct maar een stevige geprobeerd, dan weet ik precies waar ik aan toe ben 😉

Deze Scottish Tea heb ik met een Talisker 57 North gemaakt, echt man vriendelijk zeg maar!
Maar ook voor de dames zijn er genoeg mildere varianten.
Dit zelfde geldt natuurlijk ook voor de thee die je gebruikt. Het moet een stevige zwarte thee zijn,
anders overheerst de Whisky de thee.
Ik zou mij overigens ook kunnen voorstellen, dat je deze thee ook goed met een laspang souchong kunt maken, wanneer je het echte mega rokerige Whisky typje bent. 😉

Voor deze Scottish Tea heb ik gebruikt:
* Een grote sterke kop zwarte thee.
Een Keemun in dit geval. Ik heb net even wat meer theebladeren gebruikt, want wanneer ik
de thee langer laat trekken dan noodzakelijk, kan hij bitter worden.
* Een scheutje Schotse Whisky , het zal ongeveer 10 ml geweest zijn.
* Een theelepeltje bio bloemenhoning
* Slagroom
Voeg aan de sterk getrokken thee, de whisky en de honing toe en roer dit goed.
Spuit hier een dot slagroom bovenop.
Ik zeg: gooi dat knisperend  houtvuurtje maar aan…..prik wat marshmallows op een stokje….muts en wanten aan en maak het gezellig met wat vrienden!!!!

 

Categories: Thee Blog

Comments are closed.