Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Diverse soorten thee en daar weer vele varianten in, kun je drinken…..zoveel smaken, zoveel soorten bereidingen.
Sommige theesoorten infuseer je één keer, maar heel veel goede theesoorten wel 2, 3, 4 of nog velen malen meer.
Ook doet de temperatuur heel veel met smaak. Sommige theesoorten zet je beter met een lage temperatuur en anderen juist weer met een hoge temperatuur. Dit zelfde geldt natuurlijk voor de infusie tijd.
Thee kun je goed combineren met eten en ook kun je goed koken met thee.
Maar wisten jullie dat je thee ook kunt eten?

Onlangs bereide ik een Sencha Fuji op verschillende temperaturen achter elkaar en ik wist dat je deze thee daarna als heerlijke groente kunt eten.
Sencha Fuji is een thee uit Japan. Een gestoomde groene thee met smaken van gemaaid gras, fruitbloesem, groene groenten en zeewier.
Deze thee past goed bij rijst en vis gerechten en dat maakt ook gelijk dat de theebladeren heel goed passen bij een tafel met sushi en sashimi.
Na een 3 tot 4 maal infusen geven de bladeren nog weinig aroma’s aan het water af en is het dus tijd om het te bereiden als groente.
Combineer het met gepofte rijst en een drupje soja saus….en je hebt er een lekker hapje bij.
Warm, lauw of koud….het is maar net waar je van houd. Direct nog warm vanuit het theezeefje vond ik het het lekkerst! Een bordje spinazie, zeewier….het zou voor beide door kunnen gaan.

D7S_3930 D7S_3937

Categories: Slider, Thee Blog

Comments are closed.