Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Knapperige boerenkool, boerenkool chips of crispy kale word het allemaal wel genoemd.
Ik had het recept al een in een kookboek van Rens kroes gelezen, maar vond nooit de juiste vorm boerenkool in de supermarkt.
Tot ik laatst een bosje boerenkool tegenkwam…tadaaaaa, ja dan gaat dat natuurlijk mee om te testen…hahah.
Dus in het winkelwagentje en op naar huis. Het kookboek tevoorschijn halen en toen was het ook zo gemaakt.
Bij het bereiden kwam ik erachter dat de sojasaus op was….maar vond nog wel een flesje oestersaus.
Dat was geen probleem, want volgens mij waren we allemaal tevreden over het eindresultaat.

Ik scheurde de bladeren grof van de stelen boerenkool en maakte deze schoon en onder de koude kraan.
Daarna nog even in de groente-centrifuge en klaar voor gebruik.
In een schaaltje mengde ik wat olijfolie met oestersaus, peper, zout en sesamzaadjes tot een goed gemengde marinade.
De goed uitgelekte boerenkool ging in deze marinade zodat alle bladeren net een mooie glans hadden en daarna op de bakplaat de oven in.
In het boek stond 6-12 minuten…nou daar heb ik maar even 20 minuten van gemaakt en de temperatuur zat zo rond de 190.
Nog wat extra sesamzaad als garnering en we hebben er van gesmult.

Nodig:
-300 gram boerenkoolbladeren (niet dat gruis uit een zakje)
-1 el olijfolie
-1 el oestersaus
-peper en zout
-1 el sesamzaad
Bakplaat bedekt met bakpapier
Oven voorverwarmd op 180-200 graden.

D7S_1278 D7S_1285

Categories: Culi, Slider

Comments are closed.