Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Bij de vorige zomerse dagen had ik deze heerlijke iced tea van Hibiscus, Rozenbottel en Rozenblaadjes gemaakt, maar door alle drukte heb ik hem nu pas uit kunnen schrijven.
De zon is weer gaan schijnen, dus inmiddels staat deze iced tea al weer te trekken …

Een zoete ijsthee met een beetje pit!

1. Neem een theepot, geschikt voor 1 liter.
Doe hierin:

– 1 eetlepel Hibiscus
– 1 eetlepel gedroogde rozenbottel
– ½ eetlepel gedroogde rozenblaadjes
– 1 stokje Ceylon kaneel
– 5 kruidnagelen
– 10 gekneusde kardemom peulen

2. Overgiet deze ingrediënten met 1 liter water van 90 graden.
Laat het 15 minuten trekken.
Voeg nu een flinke hand verse muntbladeren toe, zonder de steel (bitter).
Laat deze ook verder meetrekken.

3. Zet deze infusie wanneer deze lauw is nog 1 tot 2 uur in de koeling en zeef hem daarna uit.

4. Pers – 1 sinaasappel uit
– 1 limoen uit
Voeg dit sap toe aan de gezeefde infusie. Sinaasappel is een zoetmiddel, limoen zorgt voor frisheid en mooie kleur.

5. Neem een glas en vul deze voor de helft met ijsblokjes
Giet hierover de infusie (2/3) en vul nog 1/3 van het glas verder af met bruiswater of Prosecco.
(Bijvoorbeeld spa finesse of uit een spuitwater fles, de prosecco kun je toevoegen voor een feestelijk tintje)

6. Garneer met partjes sinaasappel, limoen en rozenknopjes.
D4S_6981 D4S_6988 D4S_6997 D4S_6994

Categories: Slider, Thee Blog

Comments are closed.