Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Weer een trend op het gebied van zomerdrankjes.
En laat ik er nou helemaal voor in zijn om dit eens uit te proberen.
Ergens op het internet kwam ik de term espresso-tonic tegen en las ik het artikel.
Dit klonk allemaal erg interessant en na het lezen van het artikel ging ik naar bed en bedacht ik mij….zou je dit ook met matcha thee kunnen doen! Vast wel.
Dus de hele nacht geprobeerd te onthouden welke smaken ik zou gaan gebruiken. De volgende ochtend eens op de bekende foto-verzamel-sites gekeken en wat dacht je……het bestaat!
Net als de espresso-tonic heel simpel te maken, mits je maar kwaliteits producten gebruikt.
Niet alleen simpel, maar eigenlijk ook nog eens heel snel.

Om beide soorten eens uit te proberen heb ik ze gewoon maar gemaakt en was ik erg verrast door het resultaat!
Een heerlijke smaak, verfrissend en alertheid….dus ik zou zeggen, zet het in als 4-uurtje op een warme zomerdag 😉

De matcha-tonic variant is heerlijk fris. De espresso-tonic heeft iets weg van een caramel achtige tonic.
Voor de matcha-tonic koos ik voor een paar partjes limoen als garnering, maar ik denk dat gember ook heel goed zou kunnen passen.
De espresso-tonic heb ik wat opgefrist met partjes grapefruit….een lekkere frisse combi.

Hoe maak je deze twee lekkere zomerse drankjes nu.
Vul een glas met ijsklontjes en partjes citrus voor de helft, schenk hierover tot 2/3 van het glas koud tonic water van goede kwaliteit.
Hier overheen schenk je een vers gezet kopje espresso of opgeklopte matcha thee.
Wanneer je het voorzichtig opschenkt, zul je zien dat de espresso of matcha bovenin blijven drijven.
Doe je de volgorde andersom, dan krijg je meer 1 kleur geheel en schuim bovenop. (beetje het cola-effect)

De espresso haal ik hier zo uit de machine 😉
Voor de matcha heb ik het volgende aangehouden:
– 2 schepjes matcha poeder
– 60 ml water van 80 graden.
Meng de matcha met het water tot een mooie groene emulsie met de speciale matcha klopper.
(wil je matcha zonder klontjes, maak dan eerst een papje van het poeder met 1 of 2 druppen koud water, voor je het warme water toevoegd)

D7S_9350 D7S_9354

 

Categories: Culi, Thee Blog

Comments are closed.