Sponsors

 • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
 • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
 • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
 • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Afgelopen weekend hebben we weer Karel’s beroemde soepje gegeten.
Iedereen smult er altijd van en de pan is altijd eerder leeg, dan we denken.
Vooral bij een verkoudheidje, maar ook voor wat meer power, moet je dit soepje gaan proberen.
Vaak krijgen we de vraag naar het recept en nu heb ik Karel zelf bereid gevonden om dit recept eens voor jullie uit te typen!
Heel veel succes met het maken!!!

Zuur pikante soep (Sechuan soep) van Karel,  1,5 liter

Ingrediënten: (vegetarisch)

 • sherry (pale) scheutje
 • groentebouillon 1 liter
 • gedroogde shiitakes 2 handen vol (of mix met muizenoren/boomoren)
 • wortel 1 winterpeen (kleine)
 • tofu half pakje
 • ei 1
 • sojasaus 8 el. (light superior)
 • sambal 1tl
 • peper
 • suiker 4 el
 • azijn 8 el (rijstwijn)
 • lente ui – bosje
 • sesamolie -drupjes
 • maizena of aardappelzetmeel – 2 el
 • love – lots of it…

We beginnen met de gedroogde shiitakes te wellen in ruim warm water – doe dit tenminste 2 uur voordat je de soep maakt. evt. kunnen er nog meer gedroogde paddestoelen in. Na het wellen (gooi het welwater niet weg!!!! – deze heeft een heerlijke geconcentreerde shiitake smaak!) de stelen (harde) verwijderen en de paddestoelen in reepjes snijden.

Zet de wok op het vuur! hoog! Als de wok goed warm is, afblussen met een flinke scheut sherry en doe daarna meteen de bouillon in de wok. Laat het koken.

Nu de rest van de voorbereidingen: snijd de wortelen in dunne maantjes (dus eerst doormidden en dan dunne plakjes). Snijd de tofu in luciferstokjes, (eerst plakjes dan weer reepjes). Snijd de lente uit (voor de garnering) in ringetjes

Voeg nu de paddestoelen, winterpeen en tofu toe aan de groentebouillon. Net als het restant welwater en breng dit weer aan de kook. Wil je nog wat experimenteren, voeg dan wat gesneden kip of bamboescheuten toe.

Nu maken we het bekende sojasausje. In een kommetje, meng de 8 el light superior soja saus met 8 el. azijn, de tl sambal (or more if you dare!)  de 4 el. suiker met elkaar en roer dit door elkaar. voeg nu nog flink wat witte of zwarte peper toe.

Maak ook alvast het maizena of aardappelzetmeel papje (maizena maakt de soep blind en bij aardappelzetmeel blijft het helder, persoonlijk neem ik liever aardappelzetmeel) – doe de 2 el in een beker, meng met wat water.

Nog een kommetje, nu voor het ei. Kluts de los, deze is voor aan het einde.

Als de soep zachtjes kookt, voeg je het bekende sojasausje toe. Goed roeren en even proeven. De soep moet een stevige smaak hebben met een scherp randje. Als het weer zachtjes kookt voeg dan het aardappelzetmeel papje langzaam toe tot de soep bindt. (beetje lobbig, maar niet té – zeg maar haaienvinnensoep dikte) Laat ze soep lichtjes koken. De soep is bijna klaar. Zet het vuur uit en giet het geklutste ei in ronde bewegingen in de soep.. eventjes wachten en dan roeren met een lepel. Soep is klaar!

The love: het opdienen –  Pak een mooie kom, doe er een aantal druppeltjes sesamolie in, schep een paar lepels soep in de kom en strooi daarna de lente uit erop. Heerlijk! Eet smakelijk!  Na de soep gaan de neuzen lopen! pas dan is ie goed.

www.madebymargreet.nl_D7S_1936 www.madebymargreet.nl_D7S_1939

Categories: Culi

Comments are closed.