Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Jaren geleden hebben we door Noord-Vietnam gereisd. Een land met een hele andere eet cultuur dan wij hier in het Westen gewend zijn.
In de ochtend begonnen we met een flinke portie miso soep en daar eindigden we de dag ook mee. De rest van de dag aten we overal mee en kwam er tussen de middag ook gewoon warme Aziatische kost op tafel.
Af en toe nemen we nog wel eens een kopje miso en dat valt altijd erg goed.
Nu ik meer en meer verzeild raak in de wereld van thee, komt er een vergelijkbaar soepje voorbij.
Natuurlijk niet helemaal hetzelfde, maar ook deze rijstsoep werkt heel erg goed na een stevige maaltijd om de darmen weer tot rust te brengen.
Het is zelfs minder hartig dan een miso soep, waardoor het heel licht valt.
Zelf kun je voor allerlei toevoegingen kiezen en maak je het dus zo uitgebreid als dat je zelf wilt.
De basis is in elk geval: rijst en Japanse groene thee. Dat maakt deze Japanse rijstsoep, Ochazuke!

Je neemt hiervoor een kom en een hoeveelheid gekookte rijst (warm).
Daarop voeg je toppings toe, die jij lekker vind zoals; zeewier, zalm, radijs, lente-ui, sesamzaad, zout, soya saus of wasabi. Natuurlijk zou je ook voor een stukje goed gebakken eend kunnen kiezen of groenten zoals paksoi.
Zet een pot goede Japanse thee en schenk de thee over de rijst en de toppings.
Je kunt kiezen voor een Gyokuro, die goed bij zeewier en vis past. Ik heb gekozen voor een Kukicha…deze is wat lichter en een tikje zoeter. Uiteraard staat het je vrij om een andere Japanse thee hiervoor te gebruiken.
En de soep is klaar!
Ik vind het een goed alternatief voor de lichte lunch of late avondsnack.

www.madebymargreet.nl_D7S_1952 www.madebymargreet.nl_D7S_1964

Categories: Thee Blog

Comments are closed.