Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Ondertussen ben ik druk bezig met het maken van nieuwe thee recepten voor in mijn eigen archief.
Deze kan ik dan weer gebruiken wanneer vrienden en familie over de vloer komen, maar ik kan ze ook inzetten bij workshops en proeverijen.
Momenteel ben ik vooral bezig met het bedenken van makkelijke, toegankelijke recepten voor bij de borrel.
Tegenwoordig is het helemaal hip om i.p.v. wijn een glas thee te nemen. En dan is het natuurlijk hardstikke leuk om daar een passend borrelplankje bij te serveren.
Zo zijn er best veel mogelijkheden, mits je maar weet hoe je dit kunt inzetten.

Neem bijvoorbeeld een Lapsang Souchong thee, een gerookte thee. Door zijn overheersende geur kun je hier bijvoorbeeld erg goed de wat sterkere kazen en schimmelkazen serveren.
Ook doet een stukje Fuet worst het hier goed bij.

Een Pu Erh thee, heeft een hele aardse geur en deze kun je bijvoorbeeld weer erg goed combineren met een boeren truffelkaas.

Een gele thee, kun je goed combineren met noten, doordat de thee vaak wat nootachtige tonen heeft.

Een Darjeeling thee kun je ook erg goed inzetten bij een borrelplankje.
Deze thee is bloemig, maar heeft ook een hartig karakter. Wat weer erg goed past bij de wat zoute hapjes, zoals bijvoorbeeld: naturel chips, stukjes Fuet worst, old Amsterdam kaas, Ā geitenkaas en groene olijven van kwaliteit.
Om je borrelplankje af te maken, kun je er nog zelfgemaakte kaassnacks bij serveren.
En wil je het totaal plaatje een borrel-effect te geven, serveer dan de Darjeeling thee in mooie hittebestendige wijnglazen.
Hieronder een recept van deze kaassnack gemaakt met een Darjeeling First Flush uit 2016.

Genoeg voor 8-10 kaassnacks:
-4 plakjes bladerdeeg
-1 eigeel
-30 gram parmezaanse kaas (Reggiano)
-1 flinke theelepel Darjeeling thee van goede kwaliteit (ff)

Leg een stuk bakpapier op een oven bakplaat en verwarm de oven voor op 180 graden.
Bestuif het aanrecht en deegroller met wat bloem.
Leg 4 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol deze uit tot een mooie lap. Vouw de lap nog een keer dubbel en rol nogmaals uit tot een mooie lap ter grootte van een a4 papier.
Bestrijk het deeg met eigeel.
Rasp de parmezaanse kaas heel fijn en verdeel dit over het deeg. Daarna neem je 1 flinke theelepel Darjeeling thee en dit verdeel je ook mooi over het deeg.
Met een radeer-roller of scherp mes snijd je de lap deeg in 8 brede of 10-12 smalle stroken. Deze stroken draai je wat, zodat ze er als een wokkel uit komen te zien.
Het kaas-theemengsel kan er wat afvallen tijdens het draaien, maar dit voeg je weer toe, wanneer de stroken op het bakpapier liggen.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak ze mooi bruin. Dit duurt ongeveer 20 minuten. (gasoven)
Serveer ze bij de borrelplank samen met een wijnglas Darjeeling thee.

Met dit recept kun je eindeloos variƫren, want een groene jasmijn thee of mao feng doet het ook erg goed op deze snacks!

www.madebymargreet.nl_D7S_1976

Categories: Thee Blog

Comments are closed.