Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Thee met een borrel…nou ja, ik bedoel eigenlijk borrel door de thee.
In mij safari door de wereld van thee, ontdek je de vele mogelijkheden met thee.
Zo ook de thee met borrel. Een cocktail wil ik het niet noemen, want in mijn ogen is dat een mix van meerdere vloeibare ingrediënten en dat is bij thee met een borrel niet het geval.
Uiteraard is dit leuk om in de wintermaanden tijdens de feestdagen te serveren in een leuk hittebestendig (wijn)glas.
Zo ben ik wat aan het oefenen geweest in mijn eigen keuken en heb ik wat leuke smaakjes samengebracht.

JENEVER-THEE
– 4 gram bio ceylon thee van goede kwaliteit.
Voeg een paar (2)kruidnagelen, (2)steranijs en (3)kardamom peulen toe.
Zet deze thee samen met de specerijen met 250 ml water van 95 graden. Laat dit 3 minuten trekken.
Daarna zeef je het en giet je het in een mooi hittebestendig glas en voeg een takje verse rozemarijn en een stokje ceylon kaneel toe.
– 25 ml bruine jenever van Hooghoudt voeg je als laatste toe. Roer met het kaneelstokje en geniet van dit verwarmende drankje.

SHERRY ASSAM-THEE
– 3 gram bio assam thee van goede kwaliteit zetten met 150 ml water van 95 graden. Laat dit 3 minuten trekken en zeef dit uit en schenk het in een mooi glas.
– 30 ml medium dry sherry voeg je toe, samen met een klein stukje limoen/citroen.
Deze warme thee kan een tikje bitter zijn, dus voeg eventueel naar smaak wat suiker of honing toe.

ROOIBOS DI SARONNO
– 2 zakjes rooibos zetten met 125 ml water van 100 graden.
Laat dit 3 minuten trekken en zeef dit. Schenk het in een mooi glas.
– 25 ml Di Saronno voeg je toe.
Amandel gaat goed samen met rooibos, vandaar deze keus. Ook heb ik hem geprobeerd met licor 43 en die gaat ook erg goed samen met rooibos.

SPARKLING THEE-PROSECCO
– 10 gram witte thee doe je in een glazen fles met 1 liter koud bruisend water (spa, Gerolsteiner, saskia)
Zet dit een nacht weg in de koeling. (cold brew)
Schenk dit uit in een champagneglas en vul het glas voor de helft.
-Schenk het glas verder vol met een lekkere prosecco of champagne.

Zie hieronder een foto-impressie:

www-madebymargreet-nl_d7s_0320 www-madebymargreet-nl_d7s_0334 www-madebymargreet-nl_d7s_0339 www-madebymargreet-nl_d7s_0342

Categories: Thee Blog

Comments are closed.