Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Voor de workshop van afgelopen Maandag heb ik wat leuke thee en spijs combinaties bedacht , die leuk en makkelijk in te zetten zijn.
Zo koos ik voor een High Mountain Oolong thee uit Taiwan.
Een heerlijke frisse oolong, met smaken van groene groenten en zuidvruchten.
Deze wilde ik aankleden met een hapje die dezelfde smaken goed zou kunnen versterken.
Het werd een couscous met fruit en amandelen, die zowel warm als koud goed met deze thee gecombineerd kan worden.

Je bent nodig:
– beetje roomboter om in te bakken
– 1 sjalotje fijngesneden
– 2 kopjes couscous
– handje gedroogde abrikozen fijngesneden
– handje gedroogde cranberry’s
– 10 gram high mountain oolong (losse bladeren)
– 750 ml water
– 1 theelepel balsamico azijn
– handje amandelen geroosterd
– handje fijngesneden dragon/peterselie
– wat peper en zout

Je begint met het zetten van de thee. Zet het theewater op 95 graden laat hierin de oolong thee 5 minuten trekken. Zeef daarna de theeblaadjes uit het water.
Neem een kom en doe hierin de fijngesneden gedroogde abrikozen en cranberry’s. Voeg het theewater toe en laat dit 15 minuten trekken.
Voeg daarna de couscous toe en zorg ervoor dat er 1 vingerkootje vocht op de couscous ligt.
Dek het kommetje af met een bord en laat de couscous een kleine 10 minuten wellen.
Ondertussen verhit je een pan met wat boter en fruit je hierin het sjalotje aan.
Wanneer de couscous klaar is roer je alles in de kom goed om. Daarna voeg je de sjalotjes en balsamico azijn toe.
Nu kun je de geroosterde amandelen en vers gesneden kruiden toevoegen en luchtig doorroeren.
Breng het eventueel nog wat meer op smaak met wat peper en zout.

Hierbij serveer je diezelfde thee (opnieuw gezet) en maak er wat feestelijks van door het in een wit wijnglas te serveren.
Leuk als voorgerecht of bijgerecht bij een licht en luchtig stukje vis bijvoorbeeld.

15129640_1323507524367723_3991881161929070887_o

Categories: Thee Blog

Comments are closed.