Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Natuurlijk ben ik zo tegen de feestdagen, druk aan het experimenteren naar leuke recepten met thee die ook nog eens makkelijk zijn en goed gaan in 1x !!!
Vorige week was ik begonnen met een earl grey brownie, maar door een foutje met het bakpoeder, was deze een beetje buiten proporties (oeps) en was ik ook nog niet tevreden over de losse earl grey thee stuctuur die de brownie had.
Dus bedacht ik mij een greenie te maken….dus geen brownie, geen blondie, maar juist…een Greenie!
Dit is eigenlijk hetzelfde als een blondie, alleen dan gemaakt met matcha thee.
Om dit recept uit te proberen, ben ik begonnen met kleine hoeveelheden, aangezien matcha niet de goedkoopste theesoort is, tenminste als je voor kwaliteit gaat.
Dit recept is gemaakt voor een springvorm van 16 cm. Een leuk klein formaat, voor een gezellige greenie voor bij de thee, om kado te geven of als dessert. Maar….ik moet zeggen, dat hij wel erg lekker was en binnen no time ook weg was 😉
Dus de volgende keer verdubbel ik de hoeveelheid, voor langer plezier.

Ik heb de volgende ingrediënten gebruikt:
– 85 gram witte chocolade
– 85 gram ongezouten roomboter
– 2 eieren
– 100 gram suiker
– 1 tl vanille extract (homemade)
– 1 tl (vol) Matcha thee poeder
-85 gram zelfrijzend bakmeel

Je gaat als volgt te werk:

Verwarm de oven voor op 175-180 hetelucht.

1. Smelt de chocolade samen met de boter au bain marie.
Niet langer dan noodzakelijk, want witte chocolade schiet in de schift wanneer je het langer smelt dan nodig is.

2. In een mixer meng je de eieren met de suiker en klopt je dit goed luchtig.
Ik zette de machine aan, en ondertussen was ik bezig met de chocolade en boter.

3. Voeg het vanille extract toe aan het ei/suiker mengsel.

4. Meng het zelfrijzend bakmeel met de matcha thee en meng dit goed, anders lost de matcha later niet goed op in het beslag.

5. Nu voeg  je het gesmolten chocolade/boter mengsel toe aan het ei/suikermengsel.
Wanneer dit goed is gemengd, voeg je het bakmeelmengsel met matcha toe en mix je alles goed door op een middelmatige stand (met een scooper). Je kunt het gerust 2 tot 3 minuten goed doormengen.

6. Neem een bakvorm en vet deze in met wat boter. Plaats op de bodem een bakpapiertje en schenk het beslag in de bakvorm.
Plaats de bakvorm met beslag in het midden van de oven op 175 graden en bak de greenie ongeveer 35 minuten. Gebruik eventueel een sate-prikker om de gaarheid te testen.
Mijn greenie was mooi luchtig en niet droog.

15123442_1326063844112091_3650837680890914413_o

Categories: Thee Blog

Comments are closed.