Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Worcestershire saus…….wie kent hem niet!
De smaakmaker die over de hele wereld wel bekend is.
Ineens zie je een recept voorbij komen en MOET je deze maken en dan blijkt, dat hij nog lekkerder is dan het originele uit het oranje flesje…..dus die Yvette van Boven had het bij het goede eind.
En weet je wat het leuke is?…..hij is best makkelijk te maken en je hebt er daarna zoveel plezier van.
Voor het eerst heb ik Worcestershire saus gebruikt bij een stukje roomkaas met noten en dan blijkt dit een hele goede combi te zijn.
En Margreet zal Margreet niet zijn, als ze er ook nog eens een passende thee bij uitzocht!
Zo gezegd en zo gedaan. Gekeken naar de ingrediënten en de smaak, vond ik een Pu erh thee goed bij passen, door zijn aardse, hartige smaak, zonder bittertje.

Zo heb ik de saus gemaakt:
– 200 ml witte wijnazijn
– 2 eetlepels bruine suiker
– 70 ml ketjap manis
– 3 eetlepels zwart mosterdzaad
– 1 eetlepel keltisch zeezout
– 1 theelepel zwarte peperkorrels
– 0,5 theelepel kruidnagels
– 0,5 theelepel kerriepoeder
– pitjes van van 6 kardamom peulen
– 0,5 theelepel ceylon kaneel
– snuf chili vlokken
– 2 teentjes knoflook grof gesneden
– 2 tot 3 ansjovis
– 1 kleine ui, gesneden
– 2 cm gember grof gesneden
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en maal het fijn.
Doe deze massa in een pannetje en voeg hier 100 ml water aan toe en breng het aan de kook.
Wanneer het kookt laat je het op laag vuur 10 minuten door pruttelen.
Zorg ondertussen voor een schone, steriele fles.
Haal de saus door een zeef en schenk het daarna in de fles.

www-madebymargreet-nl_dsc_3201 www-madebymargreet-nl_dsc_3024

 

Categories: Culi

Comments are closed.