Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Warme appelsap met Amaretto…..één van de beste ontdekkingen van dit jaar voor mij.
Heerlijk warm in een beker, gevouwen tussen je handen. Perfect voor bij het haardvuur of een herfstachtige avond bij het kampvuur.
Zo simpel en zó lekker!
Maar…..hier ging nog wel een avondje werk aan vooraf.
Ik besloot namelijk de appelsap zelf te maken. Nog nooit gedaan en dan gelijk voor een feestje voor 50 man, was toch een best een uitdaging.
De avond voor het feest heb ik 1,5 uur in de keuken alle appels staan schillen en snijden (wat achteraf misschien wel niet helemaal nodig was), zodat dit in een mooie grote pan zou passen.
Een klein beetje water toegevoegd, zodat het niet zou aanbranden en ruim drie kwartier laten pruttelen tot een appelmoes achtige substantie.
Ik had gelezen dat je de appelsap niet meer hoefde bij te zoeten, wanneer je meerder rassen door elkaar zou gebruiken.
Dus Margreet heeft ongeveer 4 rassen door elkaar gebruikt, waarvan ik de naam écht niet weet.
Nadat het drie kwartier matig op het vuur heeft staan pruttelen, heb ik een pan met daarbovenop een vergiet geplaatst. Hierin legde ik een theedoek en heb de appelmoes hierin een nacht laten uitlekken.
De volgende ochtend was het klaar!…ja , echt zo simpel was het. Het enige wat ik nog heb toegevoegd is een klein beetje water om het ietsje minder lobbig te maken.
Laten we zeggen 150 ml op ruim 4 liter sap.

Op de feestavond zelf heb ik de appelsap verwarmd tot een graad of 85 (dus niet koken) en heb ik dit in thermoskannen geschonken.
Zo kon iedereen een beker appelsap nemen en naar behoefte wat Amaretto toevoegen. Laten we zeggen, zo tussen de 10-30 ml. De Amaretto, moet ook niet overheersen!
Een stokje kaneel om te roeren en je bent klaar!!!

www-madebymargreet-nl_dsc_3236

Categories: Culi

Comments are closed.