Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Het eerste weekend van September was het zover.
Ik mocht een dag meedraaien als middeleeuwse boerenvrouw op het middeleeuws festival in Ter Apel.
Voorgaande jaren had ik dit festival al eens bezocht en nu mocht ik met de Westerwolders een dag mee.
Ik had er erg veel zin in en ondanks het wisselende weer, heb ik een erg leuke dag gehad.
Door de kleding en en de hele aankleding van het festival zelf, waande je echt even in de middeleeuwen.
Natuurlijk heb ik op dit festival leuke ideeën opgedaan….van handwerk-technieken tot kook-technieken uit de middeleeuwen.
In elk kampement stond wel een een potje eten te pruttelen en overal kreeg je weer een andere heerlijke geur in de neus.
In ons eigen kampement namen we de uitdaging aan om een verse Forel te garen in brood, in vuur, wat de hele dag stond te branden.

We maakten eerst een heel simpel deeg van bloem en water.
Voor 1 forel gebruikten we ongeveer 750 gram bloem en daar werd beetje voor beetje water aan toegevoegd tot je een mooi droog deeg kreeg.
Dit deeg maakte je plat met de handen, zodat er een forel ingevouwen kon worden.
De forel werd gevuld met verse tuinkruiden, zoals bieslook, peterselie en wat zout.
Daarna werd de deeglap dichtgevouwen, zodat er geen kieren in het deeg zouden zitten.
Dus met een beetje water werd het deeg aan de randjes vastgeplakt.
Hierna werd de forel in deeg in het vuur gelegd en konden we na 25-30 minuutjes al eten.
Je brak het brood open en daar kwam een heerlijk stuk vis te voorschijn….zacht, sappig en vol van smaak!
En zo ontdekt je weer nieuwe manieren van vis bereiden 😉
Hieronder een foto-impressie van het bereiden van deze forel.

img_5259 img_5198 img_5197 img_5200

Categories: Culi

Comments are closed.