Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

De zomer die nog steeds voor mijn gevoel niet doorbreekt….
Tijd voor een cake met wortelen bedacht ik mij.
Meestal maak je deze namelijk met specerijen die goed in de herfst passen.
Ondertussen heb ik natuurlijk al heel wat theesoorten in de keuken uitgeprobeerd en bedacht mij dat ik in deze cake heel goed een rooibos-orange infusie zou kunnen verwerken.
En dit pakte erg goed uit.
De cake is een mooie stevige, compacte cake geworden zoals ik wilde , met een smaak die naar meer smaakt.
Deze cake is heel goed in mooie compacte blokjes te snijden en mee te nemen voor onderweg. Hij vult goed en door de ingrediënten heb je ook nog het gevoel dat je bewuster met je eten bezig bent.

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en vet een bakvorm in en plaats hierin wat bakpapier om plakken aan de bodem te voorkomen.
Je bent nodig:
-260 ml infusie van rooibos-orange
-150 gram geraspte wortelen
-100 ml bloemenhoning
-60 ml versgeperste sinaasappelsap
-120 gram roomboter
-100 gram rozijnen
-120 gram medjool dadels
-2 tl koekkruiden
-0,5 tl kardamom poeder
-0,5 tl gemberpoeder
Al het bovenstaande gaat in een steelpannetje op het vuur en breng je aan de kook en laat je dan op laag vuur nog 5 minuutjes door pruttelen op een laag vuur.
Daarna laat je het wat afkoelen.

Vervolgens ga je verder met de volgende ingrediënten:
-200 gram gemalen havermout
-100 gram rietsuiker
-125 gram speltbloem
-100 gram semolina
-snuf himalaya zout
-3 tl wijnsteen bakpoeder
Deze ingrediënten mix je in een mixer en daarna voeg je het wortelmengsel van hierboven toe en mix je alles tot een mooi beslag.
Doe het beslag in de ingevette bakvorm/springvorm en plaats dit in het midden van de oven voor 60 minuten.
Na deze 60 minuten haal je de cake uit de oven en laat je hem minstens 10 minuten afkoelen, voordat je hem uit de vorm haalt en verder laat afkoelen.

Als topping heb ik het volgende gebruikt:
Een pakje monchou aangemengd met 2 tl suikersiroop.
Deze suikersiroop had ik eerder gebruikt om plakjes wortel kort in te koken, zodat ze mooi zacht, glanzend en zoet werden.
Een toefje monchou en wat plakjes wortel, een snufje poedersuiker en smullen maar…….

www.madebymargreet.nl_DSC_0689 www.madebymargreet.nl_DSC_0693

Categories: Culi, Thee Blog

Comments are closed.