Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Afgelopen Zondag was het natuurlijk supermooi weer. Dus werd op deze moederdag de BBQ even opgestookt.
Iedereen nam wat mee, wat fruit, stokbrood, home made sauzen, en heerlijke salades.
En voor op de BBQ namen we een fantastisch stuk ribeye mee. Een beetje een ribeye, maar het had ook wat weg van een Riblap. Het was een groot stuk vlees, 7 cm dik en woog zeker 1 kilo!
Hier wilden we een Tea-rub om heen maken en kort grillen op de bbq.
Dat is zeker gelukt…..wat hebben we ervan gesmuld šŸ™‚
Gelukkig heeft manlief wel verstand van het bakken/grillen van vlees, dus dit was ZIJN taak! (hihi)

Hiervoor ga je eerst naar de slager en haal je daar een fantastisch stuk vlees!, vertel wat je er mee wilt doen en laat je adviseren als je er helemaal geen verstand van hebt.
Voor de tea-rub heb je de volgende ingrediƫnten nodig die je met een vijzel tot een mooi poederig geheel maakt (met hier en daar een groter stukje thee).
-2 eetlepels Lapsang Souchong thee (gerookte thee)
-halve eetlepel Keltisch zeezout
-halve eetlepel chilivlokken
-kwart eetlepel cayennepeper
-kwart eetlepel uienpoeder
-kwart eetlepel knoflookpoeder
-kwart eetlepel 5-spice poeder (home made)
Wrijf met dit mengsel het stuk vlees in en laat dit afgedekt in de koeling rusten.
Wij hebben het na het inwrijven gevacumeerd en in de koeling laten rusten om de smaken mooi samen te laten komen tussen het vlees en de kruiden.
Een half uur voor het grillen op de bbq brengt je het vlees op kamer temperatuur en dan……..Grillen maar!
Dit grillen doe je op een goed opgestookte bbq en dan beide zijden ongeveer 5 a 6 minuten.
Wij hadden nu een prachtig medium gegrild stuk vlees.
Laat het vlees (in folie) nog wat minuten rusten voordat je er plakjes van gaat snijden.

13147685_1156647637720380_6920576182892971213_o

Categories: Culi, Thee Blog

Comments are closed.