Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Matcha Muffins met citroencreme.
Hartig, fris en vooral erg lekker!

400 gram zelfrijzend bakmeel (zelfgemaakt)
1 eetlepel (wijnsteen) bakpoeder
100 gram witte basterdsuiker
50 gram (ruwe) rietsuiker
125 gram gesmolten roomboter
3 kleine eieren
250 ml amandelmelk
sap van een halve citroen
1 vanillepeul leeg geschraapt
1,5 theelepel matcha theepoeder

Verwarm de oven voor op 210 graden
Zeef alle droge ingrediënten en mix deze met elkaar.
Mix ook alle natte ingrediënten goed met elkaar, behalve de gesmolten boter.
Mix nu het droge deel met het natte deel goed in een keukenmixer.
Nu voeg je de gesmolten boter in een mooie dunne, langzame straal toe terwijl de mixer draait en de boter langzaam opgenomen word.
Laat de mixer nog 5 minuten alles goed doormixen op een gemiddelde stand.
Met een ijslepel kun je nu de muffin vormen vullen die in een bakblik speciaal voor muffins staan.
Zet ze ongeveer 20 minuten in het midden van de oven, totdat ze mooi gaar zijn.

De muffins hebben een licht zoet en licht hartig karakter en daarom koos ik ervoor om een frisse topping als tegenhanger te gebruiken.
Dit werd een topping van citroen en roomkaas.
Hiervoor heb je nodig:
-100 gram gezeefde poedersuiker
-sap en zeste van een halve citroen
-300 gram roomkaas
Meng al deze ingrediënten goed met elkaar en schep dit in een spuitzak.
Zet deze spuitzak in de koeling voor minimaal 30 minuten.
Wanneer de muffins goed zijn afgekoeld dan kun je ze opspuiten met deze citroen roomkaas topping en eventueel af garneren met wat matcha poeder.

www.madebymargreet.nl_DSC_7681 www.madebymargreet.nl_DSC_7683

Categories: Thee Blog

Comments are closed.