Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Bij een feestje hoort popcorn….en gelukkig zijn er tegenwoordig vele varianten, dan de standaard zoet en zoute smaak, zoals je deze vaak in de bioscoop tegenkomt.
Voor popcorn variaties heb ik nog een hele lijst met smaken die ik nog wel wil uitproberen.
En zo begin ik met een kleurrijke popcorn met matcha en chocolade.
Zelf popcorn maken is helemaal niet zo ingewikkeld en er zijn zelfs pannen te koop die je boven een houtvuurtje kunt gebruiken, leuk voor de komende zomeravonden! (deze heb ik ook…..echt een superding, word van het zomer vast nog wel gepost op deze blog)
Vandaag gewoon in de keuken, met een pan met deksel.

Zet de pan op het vuur en voeg een laagje vet toe, dat goed heet kan worden. Wij namen een lepel kokosvet.
Zorg ervoor dat de bodem van de pan net goed bedekt is en laat het vet heet worden.
Voeg dan een paar eetlepels (per keer) popcorn mais toe en dek de pan af met de deksel.
Schud de pan regelmatig (voorkomt aanbranden) met de deksel erop en gebruik hierbij een theedoek of pannenlappen om de pan goed vast te houden.
Laat de mais korrels poppen….dit hoor je wel. Wanneer het gepop ophoud of aanzienlijk minder word is je popcorn klaar.
Voeg nu je smaakmaker zoals zout of suiker toe. In dit geval deden we een snuf himalaya zout en husselden dit goed door de popcorn. Het zout is een mooie tegenhanger van de chocolade.
De popcorn legde ik op een met bakpapier beklede bakplaat mooi verspreid.

Ondertussen tijdens het afkoelen van de popcorn maakte ik gesmolten chocolade en deze besprenkelde ik met een lepel in een heen en weer gaande beweging over de popcorn.
Daarna ging de bakplaat met de gekleurde popcorn minstens 30 minuten in de koeling om de chocolade weer hard te krijgen. Daarna de popcorn van elkaar losmaken en eten maar!

En hoe maak je nou die verschillende kleuren chocola?
*groene matcha chocolade:
-100 gram witte chocolade
-1 eetlepel afgestreken kokosolie
-1 theelepel matcha poeder
Doe dit alles in een kom boven kokend water (au bain marie) en smelt en mix het mengsel goed.
Doe dit met een klein handmixertje, want matcha is een poeder en moet goed vermengd worden.
Laat witte chocolade nooit langer verwarmen dan nodig (kan nog wel eens gaan klonteren)
Daarna direct verwerken met een lepel over de popcorn.

*bruine chocolade
-100 gram pure chocolade
-1 eetlepel afgestreken kokosolie
Net als de witte chocolade smelten (au bain marie) en goed mengen.
Daarna kun je het direct verwerken, net als de matcha chocolade.

www.madebymargreet.nl_DSC_7985 www.madebymargreet.nl_DSC_7986

Categories: Culi, Thee Blog

Comments are closed.