Wat kunnen we doen met wortelen…zoveel, maar een wortelspread had ik nog nooit gemaakt en daar ging ik gisteren verandering in brengen.
Gewoon eens iets anders voor op brood of een cracker.
Ik zag onlangs in een folder van een of andere supermarkt een recept van bruschetta met wortelspread en geitenkaas.
Het leek mij een lekkere combinatie….maar dat pakje wortelspread uit de supermarkt zag ik wat minder zitten en ben zelf aan de slag gegaan met smaken waarvan ik dacht die moeten goed bij elkaar passen.
Met wat google en wat gepuzzel heb ik zelf een wortelspread gemaakt.
Zo kwam ik uiteindelijk op een luxe variant uit:
Volkoren speltbrood (zelfgebakken) met wortelspread, geitenkaas, walnoten en honing.
Wat mij betreft niks meer aan doen!!!
Ik heb gebruikt:
-6 winterwortelen in plakken van 2 cm gesneden en beetgaar gestoomd in de stoomoven.
-1 theelepel kurkuma (koenjit, geelwortel)
-1 cm versgeraspt gember
-1 theelepel ceylon kaneel
-halve theelepel cayennepeper
-15 gram geroosterd sesamzaad
-1 teen knoflook geperst
-2 eetlepels citroensap
-5-6 eetlepels walnootolie
-5-6 eetlepels zelfgemaakt mayonaise
-snuf keltisch zeezout
-versgemalen peper
-half bosje peterselie
-flinke hand walnoten
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en laat deze het werk doen.
Wanneer je de structuur niet smeuïg genoeg vind kun je meer olie of mayonaise toevoegen.