Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Het is voorjaar en ik verheug me nu al op de groene asperges die straks vers van het land af komen.
Nu liepen we op de markt en zagen we daar heerlijke bosjes groene asperges liggen en keken elkaar aan en dachten hetzelfde….daar hebben we zin in! Helaas niet van Nederlandse bodem, maar ach, soms moet je daar een oogje in toeknijpen.
We aten heerlijke Red Snappers uit de oven (vis) en stoomden onze asperges daarbij.
Helaas waren de kids niet zo hongerig deze avond en bleven we met wat asperges over.
Zonde om weg te gooien en de harde onderkantjes had ik ook nog bewaard, dus besloot ik hier de volgende dag een aspergeragout van te maken.
Zonder enkel recept als voorbeeld, want ik weet hoe je een roux maakt en dan was het een kwestie van afvullen met de gewenste ingrediënten.
En dan met van die lekkere kleine roomboter bakjes erbij………..ja, daar had ik zin in, want dat was al zo lang geleden.

Voor deze ragout gebruikte ik:
-40 gram roomboter +10 gram extra
-1 flinke ui gesnipperd
-40 gram (spelt) bloem
-0,7 liter aspergevocht (kontjes van de asperges + 1 gedroogde foelie + snufje zout : even een half uurtje koken)
-2 hardgekookte eieren (meegekookt in het aspergevocht)
-half bosje gestoomde asperges (13 minuten) in fijne plakjes gesneden
-gesneden bieslook, handje vol
-vers gemalen peper
-snuf (keltisch)zeezout
-druppels tabasco
-druppels worcestershire sauce
-ragout bakjes (af te bakken, vaak rond 165 graden, 10 minuten)

Verhit de boter (50 gram) in een hapjes pan en fruit hierin de gesnipperde ui.
Als de ui mooi glazig is voeg de bloem toe en roer je het goed tot een papje. Laat dit even goed garen, maar niet aanbranden ( 1-2 minuutjes).
Voeg beetje bij beetje aspergevocht toe, telkens weer, wanneer het vocht goed is opgenomen. Totdat je de gewenste dikte van je ragout of saus hebt.
Breng de ragout op smaak met peper, zout, tabasco en worcestershire sauce. Deze blanke saus maak je dus eerst op smaak.
Daarna voeg je de in plakjes gesneden asperges, in blokjes gesneden ei en in fijn gesneden bieslook ringetjes toe.
Laat dit nog even doorgaren, maar roer wel telkens de ragout door.
Wanneer de ragout bakjes afgebakken zijn, kun je deze vullen met de ragout.
Ter decoratie kun je nog wat stukjes achtergehouden asperges , ei en bieslook gebruiken.
www.madebymargreet.nl_DSC_7641 www.madebymargreet.nl_DSC_7638

Categories: Culi

Comments are closed.