Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Vanmorgen in de keuken gestaan voor een opdracht voor mijn opleiding. Gebruik eens thee in dressings en sauzen.
Vandaag dus een begin mee gemaakt.
Zo maakte ik vandaag een lekkere groene dressing voor bij de salade en een gerookte bbq saus voor bij een stukje gegrilde tonijn.
De komende dagen moet ik nog even door experimenteren, maar deze twee toch redelijk makkelijke recepten ga ik vast met jullie delen.

Dressing van Matcha.
Te gebruiken bij de sla of als basis op een broodje of gewoon lekker om in te stippen!
Hiervoor heb je nodig:
-100 gram creme fraiche
-1 flinke theelepel matcha poeder
-sap van een halve limoen
-twee keer zoveel water als het sap van de limoen
-halve verse knoflook fijngesnipperd
-1 afgestreken theelepel mosterd
-flinke hand bieslook fijngesneden
-flinke hand peterselie fijngesneden
Doe alles in een kom en meng dit goed met elkaar, zorg ervoor dat het matcha poeder goed oplost.
Een heerlijke frisse dressing, met kruiden en matcha, dat zorgt voor een heel licht bittertje.

12814541_1116276291757515_8691838507044567168_n

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna ben ik aan de slag gegaan voor een BBQ saus op basis van een lapsang souchong (very smokey)
Lekker voor bij een stukje gegrild vis of vlees en in mijn geval een stukje gegrild tonijn.
Hiervoor heb je nodig:
-2 flinke eetlepels thee, lapsang souchong very smokey
-250 ml water
Laat de thee 10 minuten trekken in 250 ml kokend water. Zeef het daarna en doe het theewater in een steelpannetje.
Hieraan voeg je toe:
-3 eetlepels palmsuiker
-4 eetlepels ketchup (zelfgemaakt)
-2 eetlepels rode wijn azijn
-1 eetlepel worcestershire saus
-2 eetlepels mosterd (afgestreken)
-2 theelepels zoete paprikapoeder
-1 theelepel keltisch zeezout
-1 theelepel knoflookpoeder
-1 theelepel uienpoeder
-halve theelepel chilipoeder
Roer dit goed door en laat het 20 minuten lekker doorkoken.
Daarna af laten koelen en kun je het gebruiken om te serveren.
Warm zal de saus weinig gerookte geur en smaak afgeven, maar wanneer deze is afgekoeld….is hij mooi gerookt.

www.madebymargreet.nl_DSC_7612

Categories: Thee Blog

Comments are closed.