Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Gewoon even geen zin om gezond te doen……ik had zo’n dag. Zin in van alles en er was helaas niet veel in huis….hahahaha, dat is het voordeel van gezond eten, er is nog maar weinig te snoepen in huis.
Toch kun je met heel weinig, toch nog iets maken wat heerlijk smaakt, wanneer je een dagje wilt zondigen….ach zondigen, valt eigenlijk ook nog wel mee, het is maar net wat je er allemaal in doet natuurlijk.
Zo had ik nog een flinke stapel oud gedroogd (zelfgebakken) speltbrood liggen, waar of paneermeel van gemaakt moest worden of……..een BROODPUDDING!
Hieronder mijn recept:

-300/400 gram oud gedroogd speltbrood in kleine stukjes
-2 appels in stukjes gesneden
-flinke hand rozijnen geweld in wat darjeeling thee ( kan ook gewoon in warm water 😉
-1 theelepel custardpoeder
-halve theelepel ceylon kaneel
-400 ml volle melk ( kan alle soorten melk zijn)
-3 grote bio eieren
-4 eetlepels ruwe rietsuiker
-flinke hand geschaafde amandelen
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een taartvorm in met een klein beetje vet ( boter/kokosolie/olijfolie)
Meng de stukjes appel met wat custardpoeder en de ceylonkaneel.
Doe de stukjes brood, het appelmengsel en de gewelde rozijnen in de ingevette taartvorm.
Voeg hieraan toe een mengsel van melk, eieren en rietsuiker. Schenk dit over het brood en laat intrekken.
Kneed alles goed met de handen, zodat alles mooi soppig word.
Daarna strooi je wat geschaafde amandelen en nog een klein beetje rietsuiker over het brood (garnering)
Zet de taartvorm in de oven voor zo’n 45 minuten. Laat deze mooi goudbruin worden.

Ondertussen kun je een heerlijk sausje a la Jamie Oliver maken:
CHOCOLADE-BIERSAUS!
Hier heb je niet veel voor nodig.
-100 ml donker bier
-100 ml (slag)room
-2 eetlepels palmsuiker
-100 gram pure chocolade (70%) in stukjes
-snuf keltisch zeezout
Doe alles in een steelpan en verwarm het tot de kook. Roer de chocolade goed door. Verwarm het goed, maar laat niet koken!
Wanneer de broodpudding iets is afgekoeld kun je hem serveren met een warme chocoladesaus.

www.madebymargreet.nl_DSC_7529 www.madebymargreet.nl_DSC_7519 www.madebymargreet.nl_DSC_7516

Categories: Culi

Comments are closed.