Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Het is weer de tijd van hartige gerechten, vind ik.
Gewoon lekker als lunch , voor- of bijgerecht.
Ik heb al vele hartige taarten uitgeprobeerd, maar dit is toch wel één van mijn favorieten. Ik werd op het idee gebracht door een artikel in een tijdschrift, maar vond dat recept niet goed genoeg en ben op onderzoek uitgegaan en heb er mijn eigen draai aan gegeven.
Het is belangrijk om groenten te eten en daarom kies ik altijd voor een variant waar in elk geval lekkere groenten in zitten.
Deze keer werd het een hartige taart met venkel.
Soms hoeven er helemaal niet veel ingrediënten in te zitten om toch iets lekkers op tafel te toveren.
Voor deze hartige taart heb ik een rechthoekige bakvorm gebruikt van ongeveer 30 cm lang, maar je kunt natuurijk ook voor een andere vorm gaan.
Verwarm je oven voor 200 graden en neem ongeveer een uur de tijd om het helemaal af te maken.

Het deeg maak je met de volgende ingrediënten:
-150 gram spelt bloem
-halve theelepel wijnsteen bakpoeder
-75 gram kwark
-40 ml olijfolie
-snufje keltisch zeezout
Mix de ingrediënten in een kom tot een mooi samenhangend deeg en laat dit deeg ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten voordat je het op een bebloemd aanrechtblad gaat uitrollen.

Ondertussen dat het deeg in de koeling rust kun je met de vulling verder gaan.
Neem hiervoor het volgende:
-een grote venkelknol in fijne repen gesneden
-1 ui in fijne ringen gesneden
-2 tenen knoflook in dunnen plakjes gesneden
-wat olijfolie om in te bakken
-50 ml salgroom
-2 eetlepels geitenyoghurt/gewone yoghurt of zoals ik heb gedaan: zelfgemaakte geiten labne (met oregano en tijm)
-3 grote eieren
-100 gram geraspte oude kaas
Verhit een koekenpan en voeg wat olijfolie toe. |
Voeg de gesneden venkel, ui en knoflook toe en fruit dit, zodat het mooi glanzend is (paar minuutjes)
Meng de slagroom, yoghurt, eieren en kaas met elkaar en houd dit even apart totdat je het deeg gaat uitrollen.

Vet de bakvorm in met een klein scheutje olie en leg hierin het uitgerolde deeg.
Doe hierin het mengsel van slagroom, eieren, yoghurt en kaas.
Daar bovenop leg je de aangefruite groenten.
Zet de gevulde bakvorm in de oven voor zo’n 30 minuten en bak het geheel mooi goudbruin.
Ondertussen kun je natuurlijk nog een lekkere frisse salade maken, die je erbij wilt serveren.

Categories: Culi

Comments are closed.