Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Een weekendje vrij en met zijn allen thuis…zon, zon en nog eens zon.
Dan is er natuurlijk niks lekkerder om met zijn allen lekker buiten te lunchen met iets dat we allemaal lekker vinden.
Een grote schaal mosselen en dit keer eens anders bereid dan de standaard bereiding die we normaal gebruiken.
Normaal koken/stomen we ze in een een pan met witte wijn en groenten.
Dit keer had ik ergens een recept voorbij zien komen met heerlijke gegrilde tomaatjes. Na lang zoeken vond ik het recept weer en bleek het van onze favoriete kok Jamie Oliver te zijn.
Nou heeft deze beste jongen bijna altijd wel recepten die goed te doen zijn kwa tijd, moeilijkheidsgraad en vooral de smaak.
Dit is zeker een blijvertje en past wat ons betreft zeker in ons prive kookboek wat betreft mediterraans eten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit ben je nodig:

-1 kilo mosselen
-1grote ui gesnipperd
-250 ml droge witte wijn
-500 gram verschillende tomaten gehalveerd (groot en klein)
-2 tl venkelzaad
-3 tenen knoflook fijngehakt
-1 rode chilipeper
-3 eetlepels olijfolie
-fijngehakte peterselie

Laat de gootsteen vol lopen met koud water en leg hier de mosselen in.
Alle mosselen moeten gesloten zijn. Zijn er een paar open dan kun je deze er het beste uit halen.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
In een braadslee of grote ovenschaal leg je de gehalveerde tomaten samen met het venkelzaad, de fijngehakte knoflook en een gesneden chilipeper. Voeg de olijfolie toe en schep alles goed om, zodat de olie mooi om alle ingrediënten zit.
Doe de schaal 35-40 minuten in de oven.
Snipper een ui en zet een (mossel)pan klaar.
Wanneer de tomaten klaar zijn begin je met de mosselen, want deze hebben weinig tijd nodig.
Verhit wat olie in de pan en fruit hierin de gesnipperde ui aan.
Voeg de mosselen en de witte wijn toe en breng dit aan de kook.
Plaats de deksel op de pan en laat de mosselen 3 minuten gaar stomen.
Haal de schaal met tomaten uit de oven en schep hierin de gaar gestoomde mosselen, samen met wat fijngehakte peterselie.
Schep alles voorzichtig om.
Serveer met een stokbrood of Turks brood .
Wanneer de schaal met mosselen steeds leger word, kun je heerlijk je brood in het vocht stippen.

Het is niet veel werk, alleen de wachttijd van de tomaten in de oven maakt het wat langer.
Op de foto’s zien jullie een hele berg mosselen, ongeveer 2 kilo.
Normaal kun je 1 kilo prima met zijn tweeën delen. (als bijgerecht)
Mosselen die na het koken helemaal gesloten blijven , kun je beter niet eten en weggooien.
Mosselen eet je met mosselen! Je gebruikt een lege schelp als soort van knijper om de andere schelp leeg te halen.

Categories: Culi

Comments are closed.