Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Het is een simpel en lekker recept en eigenlijk zo gemaakt.
Dus als je alle ingrediënten in huis hebt en je hebt snel wat nodig…..dan is deze zeker het proberen waard.

Ze zijn zacht en krokant tegelijk, een beetje het idee van een een macaron, maar dan anders 😉
Je bent nodig:
-200 gram amandelmeel
-80 gram ruwe rietsuiker
-2 eidooiers
-2 eiwitten
-ongeroosterd sesamzaad (wit)
-2 eetlepels oranjebloesemwater

Verwarm de oven voor op 17o graden.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat en gebruik een keukenmachine met deeghaak.
Doe de amandelmeel met ruwe rietsuiker. eidooiers en 2 eetlepels oranjebloesemwater in een mengkom. Laat de ingrediënten een soort kneedbaar deeg worden.
Zet 2 bordjes klaar.  1 voor het sesamzaad en 1 voor eiwitten.
Wanneer het een deeg is, neem je het uit de mengkom en kneed je het deeg tot een mooie bal  (of rol) en snijd je het in 16-18 stukken.
Deze stukjes kneed en rol je tot balletjes.
Deze balletjes druk je tussen je handpalmen plat.
Daarna dip je ze even door het eiwit en daarna door het sesamzaad, zodat ze mooi bedekt zijn.
Leg ze op het bakpapier en zet ze in een voorverwarmde (hetelucht) oven voor zo’n 15-17 minuten, totdat ze een mooie lichtbruine kleur hebben.
Laat ze afkoelen op een rekje.
Je zou natuurlijk ook ander smaken toe kunnen voegen ipv oranjebloesemwater.

Categories: Culi

Comments are closed.