Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Zoals belooft een iets pittiger variant kruidenboter.
Omdat ik druk bezig ben met het maken van eigen kruidenmengsels vind ik leuk om te experimenteren.
Zo heb ik een kruidenboter met rode peper en rozenblaadjes gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Altijd heb ik gedroogde pepers in huis.
Ooit kreeg ik een peperplantje en deze hield niet meer op met pepers produceren. Uiteindelijk heb ik ze er allemaal af gehaald en aan een lang koord in de keuken laten drogen.
Inmiddels zitten ze in een grote glazen pot en heb ik altijd iets pittigs in huis 😉
Voor deze boter ben je nodig:
-125 gram ongezouten roomboter
-snuf versgemalen peper en keltisch zeezout
-een paar druppels limoensap
-1 theelepel fijngesneden dille
-1 theelepel fijngesneden bonenkruid
-2 gedroogde rode pepers fijngesneden
-1 eetlepel gedroogde rozenblaadjes verkruimeld
Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is, zodat je deze met een vork mooi los kunt roeren.
Voeg alle ingrediënten toe en mix het goed.
Ter decoratie kun je nog wat fijngesneden, gedroogde rode peper of rozenblaadjes toevoegen.
Deze kruidenboter past goed bij de BBQ (vlees/vis) en kan uiteraard zowel met verse als gedroogde ingrediënten gemaakt worden.

Categories: Culi

Comments are closed.