Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Citrus salade met venkel en avocado.
Het klinkt misschien wat zomers, maar wat mij betreft mag die zomer van mij nu ook wel weer komen.
Er hoeven maar een paar zonnestralen door te komen en ik ben er klaar voor…
Laatst was ik bij de groenteboer en zag daar een breed assortiment met sinaasappels liggen, het leek me heerlijk daar iets mee te doen.
Gewoon iets voor de lunch!
Lekkere gezonde koolhydraten en niet zo’n zwaar gevoel na het eten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik gebruikte:
– 2 mandarijnen
– 2 bloedsinaasappels
– 2 navelsinaasappels
– 1 grapefruit
– 1 avocado
– 1 venkelknol
– 1 rose (zoete) ui
– 1 handje verse muntblaadjes
– 1 eetlepel fijngesneden venkelkruid ( het toefje van de knol)
– scheut moscaat azijn
– scheut avocado-olie
– versgemalen peper
– 1/2 eetlepel honing
Het citrusfruit schil je met een mes, dus je snijd het kapje en het kontje eraf en gaat dan met je mes van boven naar beneden de schil aan de zijkant eraf snijden, zodat je het vlies meesnijd.
Daarna snijd je het rondje vruchtvlees is plakjes.
De avocado en de venkelknol snijd je in dunne plakjes/reepjes, net als de ui.
Daarna voeg je alles samen in een kom en maak je het op smaak met olie, azijn, peper, honing, muntblaadjes en wat venkelkruid dat je bewaard van de venkelknol.

Categories: Culi

Comments are closed.