Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Ik zag vandaag een recept voorbij komen op de blogsite “A Cup of Life”…Zij postte een recept voor cheese puffs. Deze zagen er zo aantrekkelijk uit, dat ik meteen de kast ingekropen ben en alles tevoorschijn heb weten te halen, wat ik nodig was.
Een soesje van kaas met kruiden…lekker hartig, makkelijk te eten en geloof mij…een echte door-eter, zoals Shifra zelf zegt.
Ik heb wat kleine aanpassingen gemaakt, zodat ik het voor mezelf iets meer kan verantwoorden…;-)
Een recept, die je heel makkelijk kwa smaakt naar eigen hand kunt brengen en eerlijk is eerlijk…een soesje maken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Het enige wat wel heel erg belangrijk is, is dat je al je ingrediënten klaar hebt staan, zodat je in één stuk door kunt werken, zonder dat er iets aanbrand.
Gelukkig heb ik wel eens eerder soesje gemaakt en weet ik dus dat dit laatste geen ongein is.

Wat heb ik gebruikt in dit recept:
-125 ml water
-125 ml volle melk
-125 gr. roomboter
-flinke snuf keltisch zout
-flinke draai aan de pepermolen
– 1 theelepel mengsel van gemalen kruiden: mosterdzaad, komijn, fenegriek.
-125 gr. speltbloem
-5 scharreleieren
-150 gr.  geraspte belegen kaas
-1 theelepel gedroogde tijm
– wat geraspte grano padano

Hoe heb ik de soesjes gemaakt:
De bovenstaande ingrediënten is genoeg voor 40 mooie soesjes.
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed de bakplaat met wat bakpapier.
Heb je niet zo’n grote oven, neem dan twee bakplaten. (mijn bakplaat is 90cm)
Eerst heb ik een kruidenmengsel gemaakt van het mosterdzaad, komijn en fenegriek. Van elk een theelepeltje in de koffiemolen en malen maar. Uiteindelijk heb ik van dit mengsel 1 volle theelepel gebruikt in het soezenbeslag.
1. Verwarm in een steelpannetje het water, melk, de boter, peper, zout en het kruidenmengsel op middelhoog vuur net zo lang dat de boter goed is gesmolten.
2. Zet het vuur op laag en doe daar in 1x de bloem doorheen. Roer dit goed met de garde totdat het beslag loskomt van de bodem (3-4 minuutjes)
3. Verplaats het beslag naar een beslagkom en mix dit nog 1 minuut door, zodat de warmte wat ontsnapt.
Het beslag zal nog wat klonterig zijn.
4. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Dus voeg pas het volgende ei toe, wanneer de vorige goed is opgenomen.
Nog steeds zal het beslag wat klonterig zijn, maar uiteindelijk word dit echt een mooi glad beslag.
5. Roer  de geraspte kaas erdoor, samen met de tijm.
6. Neem een spuitzak met een grote opening, in mijn geval heb ik geen extra mondje gebruikt, want het was precies de goede grote.
Spuit toefjes op de bakplaat van ongeveer 2 bij 3 cm. Let op dat je er wat ruimte tussen laat. De soezen zullen uiteindelijk in de oven 2x zo groot worden.
7. Bestrooi de net opgespoten toefjes met wat parmezaanse kaas ( voor de smaak en bruine kleur)
8. Zet de bakplaat in de oven.
Eerst 10 minuten op 220 graden en daarna verlaag je de oven naar 175 graden en laat je de bakplaat er nogmaals 10 minuten in.

Eet smakelijk!!!
Want je gaat direct proeven en blijft er niet meer van af 😉
Je kunt ze zowel warm als koud eten, maar warm vind ik persoonlijk het lekkerst.
Van het weekend heb ik een heerlijke oude port gehad, deze had er prima bij gepast.

Categories: Culi

Comments are closed.