Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Kaasthee?…ja, je leest het goed!
Ik had er tot voor kort ook nog nooit van gehoord, maar sommige trends uit Azië komen als een speer aangewaaid.
De combinatie thee en kaas, daar ben ik mee bekend en ik denk dat velen van jullie ondertussen misschien ook al wel.
En dan weet je ook dat kaas en thee heel erg goed samen gaan. De warmte van de thee zorgt ervoor dat eiwitten/proteïnen sneller in de kaas vrijkomen en je hierdoor een hele andere smaakbeleving krijgt.
Dus….dan zou je zeggen, kaasthee…perfect!

Nou, als ik heel eerlijk moet zijn, zeg ik nu nee tegen kaasthee. Want na het maken van mijn eerste zelfgemaakte kaasthee werd ik alles behalve enthousiast.
Ik kan goed verschillende smaken beoordelen en in mijn hoofd combineren, maar dit was absoluut niet wat ik verwachtte. Ik voel eigenlijk niet eens een drang om dit eerste recept te perfectioneren. (sorry)

Na het lezen in de media over kaasthee, vond ik het nodig om kennis te maken met kaasthee, want ja…als mijn klanten er naar vragen, moet je wel weten waar je het over hebt.
Op diverse websites gezocht naar recepten, bereidingswijzen etc. , bedacht ik maar met de simpelste te beginnen. Misschien dat dit dan toch niet zo’n goed recept was of dat het echt aan het product ligt, zal ik dan toch nog verder moeten gaan uittesten.

Deze eerste kaasthee maakte ik als warme drank, maar je schijnt hem ook erg goed koud te kunnen drinken, als een soort van latte, cappuccino achtig ding…..in een mooi doorzichtig glas, met perfecte dot topping van kaas er boven op.
Nou…die topping op de plaatjes zit vast vol met meuk dat het laat drijven en mooi vol houd, want mijn mooie kaas topping zakte direct bij het opschenken, door mijn thee naar de bodem ;-(…..en toen hadden we ineens een soort van kaasthee-MILKSHAKE.

Ik ben dan ook erg benieuwd naar jullie ervaringen met kaasthee en of je hem dan hebt gekocht of zelfgemaakt. Was het wat je er van verwachtte en vind je het lekker.

Voor de nieuwsgierigen onder jullie schrijf ik bij dit stukje uiteraard de bereiding, dan kunnen jullie het ook proberen 😉

* Meng 1 op 1, roomkaas met gecondenseerde melk.
Voor de roomkaas gebruikte ik “old Amsterdam roomkaas”
* Zet een kop sterk thee, ik nam Darjeeling.
* Voor de topping had ik geraspte Pecorino klaar staan alleen dit heb ik maar achterwege gelaten,
toen er niks bleef drijven.
Eerst zet je een sterke kop thee en daarop schep je de topping van kaas.

Jullie merken het wel, ik ben er nog niet zo enthousiast over…misschien komt dat nog.
Maar om te laten zien dat het testen van eten en drinken, niet altijd gaat zoals je wilt of denkt,
ach….en dat mag toch iedereen weten! 😉

D7S_3855 D7S_3856 D7S_3858

Categories: Thee Blog

Comments are closed.