Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Chai….iedereen heeft er wel eens van gehoord, toch?
Een kruidig geurende theedrank die in India gedronken wordt, maar ook hier in de Westerse landen een hele hype aan het worden is.
Elke regio en zelfs elke familie in India heeft wel zijn eigen recept voor de perfecte Chai.
Dit heeft natuurlijk te maken met hun eigen toevoegingen , die de smaak bepalen.
In India word het op elke hoek van de straat verkocht, net als een kopje koffie hier.
Soms in een stalletje maar ok wel gehurkt aan de weg staan ze Chai te koken boven hete pannen.

Een heerlijke drank tijdens de gure herfst en wintermaanden na een lange wandeling of gewoon gezellig bij de haard.
Je serveert het in kleine mokken, zodat je hier mooi je handen omheen kunt vouwen.
Uiteraard kun je in heel veel varianten kant en klaar in de winkel kopen, maar hoe leuk en lekker is het om dit gewoon zelf te maken.
De geuren die uit de pan komen, maken al een warm en gezellig gevoel.

Een recept voor een liter.
6 kruidnagels
2 steranijs
1 ceylon kaneelstokje
5 kardemom peulen
5 cm verse gember in plakjes
1 volle eetlepel Assam thee (losse thee)
400 ml volle melk (of een andere plantaardige melk)
1 eetlepel agave stroop
600 ml water

Neem twee steelpannetje.
In pannetje nummer 1 verwarm je de melk. (niet koken)
In pannetje nummer 2 verwarm je de theebladeren samen met de verse gember en alle overige gekneusde specerijen op middelhoog vuur (dit kneuzen doe je in een vijzel). Je ruikt op een gegeven moment heerlijke kruidige geuren die vrij gaan komen na het verwarmen van 3-4 minuten. Wel af en toe even roeren om aanbranden te voorkomen.
Voeg nu 600 ml water toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit nog eens 3-4 minuten zachtjes doorkoken.
Nu voeg je een eetlepel agave stroop en de warme melk toe en laat je dit nog 2 minuten doorkoken.
Neem de pan van het vuur en haal de Chai door een zeef.
Schenk het daarna in mokken. Wanneer je wat schuim op je Chai wilt dan schenk je in vanaf een hoogte vanaf 30 cm 😉

IMG_7570 IMG_7571 IMG_7569

Categories: Thee Blog

Comments are closed.