Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Al wat jaren geleden maakte ik kennis met het kruid Sisline….
Gewoon op een leuk klein marktje bij ons in de buurt.
De dame achter de kraam vertelde enthousiast over het kruid en dat het vele toepassingen kent.
Dat winter maakte ik er vaak thee van wanneer ik wat verkouden dreigde te worden.
Ondertussen zijn we wat jaren verder en gebruik ik de sisline bladeren voor verschillende bereidingen.
Op het internet vind je hier eigenlijk maar weinig over en daarom dit keer een klein stukje over Sisline.

Sisline is een “kruid” dat veelal voorkomt in West-Afrika….daar groeit het volop en wordt het gezien als een heilzaam kruid en wordt het wel Bush Tea genoemd. De officiële naam is Lippi Multiflora Chevalier.
Zo zou het ontstekingsremmend en vochtafdrijvend zijn, weerstand verhogend, bloeddrukverlagend en bevat het veel anti-oxidanten.
En kwa smaak…zou je er meerdere smaken in kunnen herkennen en zelfs elke infusie zou net weer anders kunnen smaken.
Denk aan smaken zoals: fris, kruidig, eucalyptus, salie, tijm.
Sisline kun je zowel koud als warm drinken. En een drupje citroensap of honing zou er ook goed door kunnen.

Warm is het heerlijk om te drinken wanneer je je wat grieperig voelt en koud is het heel verfrissend met een beetje limoen en komkommer.
Wanneer je Sisline koud wilt drinken, kun je hem eerst warm bereiden en daarna laten afkoelen, maar je kunt ook heel goed de cold brew of shock brew  techniek toepassen.

Hoe zet je Sisline als een warme thee?
Gebruik 3-5 grote bladeren Sisline in een glazen theepot. Voeg hier 1 tot 1,5 liter gekookt water aan toe en laat dit 10 minuten trekken.
Om het water op temperatuur te houden kun je de theepot op een warmhoudplaatje zetten en anders kun je ook heel goed een thermoskan gebruiken.
Hierna verwijder je de bladeren en kun je het meteen drinken of af laten koelen….lauw doet deze thee het ook erg goed.
Wanneer je er een ijsthee van wilt maken, dan laat je het na 1 uur verder afkoelen in de koeling en kun je bij het uitserveren komkommerschijfjes, komkommer-zest, limoenpartjes en ijsblokjes gebruiken. ( zie de foto’s hieronder)

www.madebymargreet.nl_D7S_1635-2 www.madebymargreet.nl_D7S_1639

Categories: Thee Blog

Comments are closed.