Sponsors

  • HULSKERS | Fotografie - Trouwreportages - Wall of Fame - Portret - Food
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.
  • Wilt u hier ook adverteren? Neem dan contact met ons op.

Thee en een feestje….tot een paar jaar geleden klonk dat misschien nog een beetje suf.
De high tea’s waren overal te vinden en voor de rest dronk je een kopje thee aan de keukentafel.
Maar wisten jullie dat het helemaal hip en happening is om thee te drinken?

Op een feestje, tijdens een diner, gemixt met andere ingredi├źnten en vooral uit een ander glas dan je gewend bent.
Zo zijn er tea-cocktails, tea-puccino’s, tea-lattes, tea-tonics, iced-teas en ga zo maar door.
Samen met mijn vriend zijn we regelmatig op pad in de trouwbranche en merken ook daar, dat er steeds meer thee of andere infusies worden gedronken.
Maar vaak weten mensen niet helemaal wat ze zich hier bij moeten voorstellen.
En laten we het nu niet specifiek over een bruiloft hebben, maar hoe leuk is het wanneer je een thee koud of zelfs warm kunt serveren en je gasten genieten van hun drankje en zich afvragen hoe je aan het idee komt.
Laten we een toost nemen; i.p.v. een prosecco of een ander aperitiefje kun je heel goed thee inzetten, denk bijvoorbeeld eens aan een iced witte thee met een delicate vrucht.
Of een oolong thee aangelengd met prosecco, om toch een extra touch aan je drankje te geven.
Ook kun je thee heel goed inzetten bij een diner….net als een wijn-arragement, want thee kent misschien nog wel meer soorten dan wijn.
En….thee is misschien wel beter dan wijn, want…er zit geen alcohol in, geeft een minder vol gevoel en zorgt ervoor dat je het eten beter verteerd.
Ook als digestief kun je thee erg goed inzetten na een zware maaltijd. Of juist bij een kaasplankje of een avondje tapas.
Allemaal mogelijkheden die je steeds meer in de horeca tegen zult komen.
Naast de toepasbaarheid van thee…is ook het serveren een steeds belangrijker ding….want met een groot wijnglas, beleef je de thee heel anders dan in een porseleinen kopje.

Om wat voorbeelden te noemen:
Een witte thee als aperitief in een champagneglas, een licht geoxideerde oolong in een wit wijnglas, een zwarte thee in cognacglas of een rauwe pu erh in tumbler.
Daarnaast kun je turkse theeglaasje ook heel goed inzetten voor een mooie kleine portie thee bij het diner of plankje met kaas.

Lijkt het jou leuk om thee te serveren op je bruiloft of andere bijzondere gelegenheid en wil je weten welke thee je het beste hiervoor in kunt zetten. Of wil je een theesoort met recept bestellen, stuur dan een mailtje naar : margreet@madebymargreet.nl
Misschien vind je het leuk om samen met een groep vrienden een workshop te volgen, hoe je thee kunt inzetten op je feest, ook hiervoor kun je mailen naar: margreet@madebymargreet.nl

Hieronder een kleine impressie hoe je je thee kunt serveren.

www.madebymargreet.nl_D7S_1607 www.madebymargreet.nl_D7S_1606 www.madebymargreet.nl_D7S_1612

www.madebymargreet.nl_D7S_1609 www.madebymargreet.nl_D7S_1615 www.madebymargreet.nl_D7S_1627 www.madebymargreet.nl_D7S_1628 www.madebymargreet.nl_D7S_1617 www.madebymargreet.nl_D7S_1592

Categories: Culi, Thee Blog

Comments are closed.